XBLOG logo @2x

Η Google αποκάλυψε το Android 7.1 Nougat με “3D Touch”


Η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει την developer preview και την public beta έκδοση του Android 7.1, την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Nougat, μέσα στον μήνα. Η έκδοση 7.1 beta θα κυκλοφορήσει πρώτα στα Nexus 6P, 5X και Pixel C tablet. Τα Pixel και Pixel XL θα κυκλοφορήσουν στις 20 Οκτωβρίου και θα είναι οι πρώτες συσκευές που θα έρθουν με το Android 7.1 από το κουτί. Τα Pixel κινητά θα έρθουν επίσης με λογισμικό της Google αποκλειστικά για τα Pixel, όπως Pixel Launcher και Google Assistant – αυτά τα apps δεν θα περιλαμβάνονται στο Android 7.1 για τις υπόλοιπες συσκευές. Η Google είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Nexus με αναβαθμίσεις και υποστήριξη πελατών, αλλά οι μέρες που τα Nexus έπαιρναν πρώτα τις τελευταίες εκδόσεις του Android ανήκουν στο παρελθόν.

Η αναβάθμιση στο Android 7.1 Nougat θα φέρει στις συσκευές την λειτουργία Night Light που προσαρμόζει την οθόνη το βράδυ για να μην σας “τυφλώνει” (όπως το Night Shift του iOS), την υποστήριξη της πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας Daydream της Google, δυνατότητα αποστολής GIF εικόνων στα μηνύματα μέσω του stock πληκτρολογίου και βελτιώσεις στην αφή και στην ανταπόκριση της οθόνης. Επιπλέον, ξεκινώντας με το 7.1 Nougat οι προγραμματιστές θα μπορούν αν προσθέτουν “συντομεύσεις εφαρμογών” στα apps, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν διάφορες ενέργειες από την αρχική οθόνη, χωρίς να ανοίγουν την εφαρμογή. Δηλαδή είναι ίδιο με το 3D Touch του iPhone, μόνο που δεν χρειάζεται οθόνη ευαίσθητη στην αφή.

Η τελική έκδοση του Android 7.1 Nougat αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου για τα Nexus 6, 5X, 6P, 9, Player, Pixel C και υποστηρίζομενα smartphones της σειράς Android One. Όσοι έχετε Nexus και θέλετε να το αποκτήσετε από τώρα μπορείτε να γραφτείτε στο Android Beta Program για να λαμβάνετε άμεσα τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Android.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.