XBLOG logo @2x

Google, Ποιες χώρες την πιέζουν για λογοκρισία;

Πρόσφατα η Google αποχώρησε από την αγορά της Κίνας, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τους κανόνες λογοκρισίας της κυβέρνησης της χώρας. Ποιες άλλες χώρες όμως «ενοχλούν» την Google για να λογοκρίνει περιεχόμενο;

Πρώτη σε πιέσεις στην Ευρώπη η Μ. Βρετανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, η Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η κυβέρνηση της οποίας υπέβαλε τα περισσότερα αιτήματα για να λογοκριθεί/αφαιρεθεί περιεχόμενο από τις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2009, η Google δέχθηκε από την βρετανική κυβέρνηση 1.166 αιτήματα, από τα οποία τα 59 είχαν να κάνουν με αφαίρεση καταχωρημένων κειμένων. Από όλα αυτά τα αιτήματα, η Google ανταποκρίθηκε θετικά στο 76,3% αυτών.

Δεύτερη η Γαλλία

Μετά την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας που έχει τα περισσότερα αιτήματα λογοκρισίας στην Google στην Ευρώπη, ακολουθεί η Γαλλία, η κυβέρνηση της οποίας υπέβαλε από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2009 συνολικά 846 αιτήματα στην εταιρία, από τα οποία λιγότερα από 10 αφορούσαν αφαίρεση περιεχομένου.

Ποια είναι η πρώτη χώρα σε πιέσεις παγκοσμίως;

Την πρωτιά παγκοσμίως σε αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου στην Google έχει η Βραζιλία, η κυβέρνηση της οποίας υπέβαλε 3.663 αιτήματα στην εταιρία από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2009, ακολουθούν οι ΗΠΑ με 3.580 αιτήματα και η Μ. Βρετανία με 1.166 αιτήματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.