XBLOG logo @2x

Google: Απολύσεις 200 υπαλλήλων

Από το λογιστήριο για αποζημίωση και αποχώρηση από την εταιρεία θα κληθούν να περάσουν σύντομα 200 υπαλληλοι από τα τμήματα Πωλήσεων και Marketing της Google σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές του 1% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω μείωσης των εσόδων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Παγκοσμίως η Google απασχολεί 20.000 εργαζομένους, ενώ πριν από δύο μήνες είχε προχωρήσει στην απόλυση 200 υπευθύνων προσλήψεων, ενώ κλείνοντας το τμήμα ραδιοφωνικών προγραμμάτων απέλυσε ακόμη 40 υπαλλήλους.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Διεθνών Πωλήσεων της Google δήλωσε σχετικά:

Η Google έχει γιγαντωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν οι εταιρείες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν όλα σωστά, και σίγουρα δεν τα κάναμε όλα σωστά. Επιπλέον επενδύσαμε υπερβολικά σε κάποιους τομείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις τάσεις ανάπτυξης που παρατηρούνταν εκείνη την εποχή.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι πέρυσι η εταιρεία είχε έσοδα ύψους 22 δις δολαρίων, από τα οποία το 97% προερχόταν από διαφημίσεις.

[via, photo by rickz]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.