XBLOG logo @2x

Golden Hall και Athens Heart: Μήπως η Αθήνα χρειάζεται κάτι διαφορετικό;

Μάλλον οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση κάνοντας «shopping therapy». Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο λόγο που μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν ανοίξει τις πύλες τους δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα. Πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του το Golden Hall, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και το Athens Heart στην καρδιά της Αθήνας.

Το Golden Hall είναι το νέο εμπορικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών, υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής που αναπτύσσει η Lamda Development στις εγκαταστάσεις του πρώην Διεθνούς Κέντρου Τύπου – IBC (International Broadcasting Center) στο Μαρούσι.

Το εμπορικό κέντρο αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα, τα οποία αναλογούν σε περίπου 40.000 τμ διαθέσιμου προς χρήση χώρου (GLΑ). Διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.400 περίπου θέσεων σε δύο επίπεδα, καθώς και χώρο γραφείων περίπου 4.500 τμ.

Το Golden Hall περιλαμβάνει καταστήματα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, κοσμηματοπωλεία, επιλεγμένα εστιατόρια και καφέ, βιβλιοπωλείο, καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, αθλητικά είδη, καταστήματα καλλυντικών, κομμωτήριο και άλλα.

Το Athens Heart από την άλλη, στην Πειραιώς 130, αποτελείται από 4 επίπεδα εμπορικής και ψυχαγωγικής χρήσης, καθώς και από χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, 80 καταστήματα, με ελληνικά και διεθνή επώνυμα brands ρουχισμού, τεχνολογίας, σπιτιού, αλλά και επιλεγμένες καφετέριες, εστιατόρια και bars, απλώνονται σε έκταση 20.000 τμ. Η γυάλινη ανοιγόμενη οροφή του δεύτερου ορόφου προσφέρει άπλετο φως και μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Διαθέτει επίσης 3 επίπεδα (υπόγεια) parking, χωρητικότητας 750 θέσεων.

Τώρα εγώ σκέφτομαι, από την μία είναι καλό να δημιουργούνται μεγάλα εμπορικά κέντρα, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και νέες θέσεις εργασίας. Απ΄ότι άκουσα μόνο στο Golden Hall δημιουργήθηκαν περίπου 2.000 νέες θέσεις. Αλλά αυτό είναι που πραγματικά λείπει από την Αθήνα; Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα;

Εγώ νομίζω πως όχι, δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί χρειάζεται ακόμα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο δίπλα από το Avenue και πολύ κοντά στο The Mall. Στην Πειραιώς, σίγουρα ένα εμπορικό κέντρο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά αυτό που πιστεύω πως πραγματικά λείπει από την Αθήνα είναι το πράσινο. Μερικά μεγάλα πάρκα και χώροι πρασίνου, για να αντικαταστήσουν το μπετόν και το γκρίζο χρώμα της πόλης.

[photo by philos from Athens]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.