XBLOG logo @2x

Όχι, το Gmail δεν θα σταματήσει να λειτουργεί στα Windows XP και Vista

Τις τελευταίες ώρες ξένα και ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το Gmail θα σταματήσει να λειτουργεί άμα χρησιμοποιείτε Chrome και έχετε υπολογιστή με Windows XP και Vista. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον Chrome Browser v53 και τις παλιότερες εκδόσεις που είναι διαθέσιμες για τα Windows XP και Vista από το τέλος του 2017. Όσοι εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το Chrome σε σύστημα με XP ή Vista, τότε αυτόματα θα μεταβαίνετε στην απλή HTML έκδοση του Gmail από το 2018. Δηλαδή θα μπορείτε κανονικά να διαβάζετε και να στέλνετε email, όμως δεν θα έχετε πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά και σε χαρακτηριστικά ασφαλείας. Επίσης η εμφάνιση θα είναι πιο λιτή.

Η Google προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια νεότερη έκδοση του Chrome, ωστόσο εφόσον δεν υπάρχει κάποια νεότερη για τα XP και Vista (δεν τα υποστηρίζει πλέον η Google), θα πρέπει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα σε Windows 7, 8 ή 10 ή να αγοράσετε νέο υπολογιστή. Ή πολύ πιο απλά μπορείτε να αλλάξετε browser…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.