XBLOG logo @2x

Θύμα επίθεσης χάκερ το Gizmodo και τα άλλα blog του δικτύου Gawker

Θύμα επίθεσης ομάδας χάκερ έπεσε το δημοφιλές τεχνολογικό blog Gizmodo, αλλά και όλα τα blog του δικτύου της Gawker, με αποτέλεσμα οι κωδικοί των μελών των blog του δικτύου να κυκλοφορούν ελεύθερα στο ίντερνετ!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής blog της Gawker Media: Kotaku, Gizmodo, Lifehacker, io9, Deadspin, Jalopnik, Jezebel.

Τι συνέβη όμως και τα συγκεκριμένα blog βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερ;

Πολύ απλά η Gawker Media έκανε το λάθος κατά καιρούς να ειρωνεύεται την ομάδα χάκερ “Anonymous”, που πρόσφατα επιτέθηκαν στους server των Visa, MasterCard και Paypal, λόγω της διακοπής συνεργασίας των τριών τελευταίων με το WikiLeaks.

Πίσω από την επίθεση στα blog της Gawker Media όμως δεν βρέθηκε η ομάδα των “Anonymous”, αλλά η ομάδα χάκερ “Gnosis”, που φρόντισε να δώσει ένα μαθηματάκι στην Gawker Media για την υπεροπτική στάση της.

Έτσι, τρύπωσαν στη βάση με τους κωδικούς του comments system που χρησιμοποιεί η Gawker Media στα blog της, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη βάση αυτές τις μέρες να κυκλοφορεί σε γνωστά torrent sites!

Η Gawker άμεσα κλείδωσε τη δυνατότητα σχολιασμού σε όλα τα blog της, ενώ με ένα post ενημερώνει τους αναγνώστες για το hack, καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγή του password τους! Τα μέλη των blog δεν έχουν ενημερωθεί με email, ώστε να προχωρήσουν όλοι σε αλλαγή password, απλά σε όλα τα blog του δικτύου έχει αναρτηθεί στο πάνω μέρος ένα μήνυμα σχετικά με την επίθεση, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα.

Γι΄αυτό αν είχατε account και σχολιάζατε σε κάποιο από τα blog που αναφέραμε παραπάνω, αλλάξτε τον άμεσα!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.