XBLOG logo @2x

Απεβίωσε ο διάσημος κωμικός Gene Wilder

Gene Wilder

Ο Jerome Silberman, γνωστός με το επαγγελματικό όνομα Gene Wilder, έφυγε από την ζωή την Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Stamford του Κοννέκτικατ στην Αμερική. Ο διάσημος κωμικός πέθανε στα 83 του, νικημένος από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τον ανιψιό του.

Ο Gene Wilder γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1933 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, κάνοντας το ντεμπούτο του στην οθόνη το 1962, στην τηλεοπτική σειρά Armstrong Circle Theatre. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το έκανε το 1967 στη ταινία Bonnie and Clyde, και την επόμενη αμέσως χρονιά προτάθηκε για Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο έργο του Mel Brooks, The Producers.

Ο Silberman ήταν επίσης συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών. Γύρισε τις ταινίες The Adventure of Sherlock Holmes’ Smarter Brother, The World’s Greatest Lover, The Woman in Red και Haunted Honeymoon, όμως έγινε ανάρπαστος τις δεκαετίες ’70 και ’80 όταν συνεργάστηκε με τον κωμικό Richard Pryor και μαζί γύρισαν ξεκαρδιστικές ταινίες, όπως οι Silver Streak, Stir Crazy, See No Evil, Hear No Evil, και Another You.

Ο κόσμος θα τον θυμάται για πάντα χάρη στην ταινία Willy Wonka and the Chocolate Factory του 1971 που πρωταγωνίστησε, καθώς και για τις Blazing Saddles και Young Frankenstein.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.