XBLOG logo @2x

Ο Χειμώνας έφτασε στο Game of Thrones

Το HBO κυκλοφόρησε ένα νέο teaser βίντεο για την έβδομη σεζόν του Game of Thrones, και ενώ δεν βλέπουμε τίποτα για τη νέα σεζόν, ένα πράγματα είναι σίγουρο: ο Χειμώνας τελικά έφτασε. Υπάρχει παγωνιά στο Westeros, όπως γίνεται ξεκάθαρο από την ανάσα της Cersei, και τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο ψυχρά.

Αλλά η κλιματική αλλαγή δεν είναι το μόνο πράγμα που αποκαλύπτει το νέο teaser. Όπως σε όλα τα πράγματα στο Game of Thrones, υπάρχουν κρυφές λεπτομέρειες. Αρχικά φαίνεται ότι το βίντεο απλά “παντρεύει” τρία κλιπ των Jon Snow (Kit Harington), Cersei Lannister (Lena Headey) και Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) να περπατούν στους — προσωρινούς; — θρόνους τους, αλλά άμα κοιτάξουμε πιο προσεχτικά, τα ρούχα τους σηματοδοτούν τι έρχεται στην 7η σεζόν.

Πρώτα βλέπουμε τον Jon, οπότε θα ξεκινήσουμε από αυτόν.

Jon Snow

Game of Thrones Season 7 Long Walk Jon Snow

Τα ρούχα του Jon Snow μέχρι τώρα αποτελούνταν από κλασικές κάπες και εσάρπες. Όμως τώρα που διεκδίκησε ξανά τη θέση του στο Winterfell ανανέωσε την γκαρνταρόμπα του. Μάλιστα φαίνεται ότι φοράει τη γούνα ενός από τους λύκους (direwolves) που έσωσε στη πρώτη σεζόν, αλλά αυτό είναι πολύ “σκοτεινό” ακόμα και για το Game of Thrones.

Η στολή του Jon Snow ίσως είναι δημιούργημα της αδερφής του, Sansa, η οποία κατά το τέλος του προηγούμενου κύκλου είχε φτιάξει μια δική της στολή και μία για τον μπάσταρδο αδερφό της. «Την έφτιαξα όπως ήταν εκείνη που φόραγε ο πατέρας,» είχε πει.

Daenerys Targaryen

Game of Thrones Season 7 Long Walk Daenerys Targaryen

Σειρά έχει η Daenerys, η οποία πλέον φοράει σκούρα ρούχα. Για χρόνια βλέπαμε τη Μητέρα των Δράκων στα μπλε, επειδή ήταν το χρώμα των Dothraki. Αλλά όταν την προηγούμενη σεζόν απελευθέρωσε το Slaver’s Bay (πλέον Bay of Dragons), ο Dany ξεκίνησε να φοράει λευκά ρούχα.

Η σχεδιάστρια των κουστουμιών Michele Clapton είχε δηλώσει στο BuzzFeed σχετικά με τα λευκά ρούχα της Daenerys: «It signifies her mental removal from some of the scenes that she has to be in—like in the fight pit. … She was visually removing herself from the things that she disagreed with.»

Σύμφωνα με φήμες, η Daenerys κατέλαβε το κάστρο Dragonstone και για αυτό τώρα φοράει σκουρόχρωμα ρούχα με βυσσινί κάπα. Η «Μητέρα» δεν έχει φορέσει κόκκινο χρώμα από τότε που ήταν μαζί με τον αδερφό της Viserys. Θα μπορούσε αυτό να σηματοδοτεί ότι είναι η νόμιμος διάδοχος του Iron Throne; Ή επειδή το Dragonstone είναι το σπίτι των προγόνων του House Targaryen (το είχαν καταλάβει οι Baratheon), η Daenerys φόρεσε κόκκινα επειδή γύρισε επιτέλους σπίτι;

Cersei Lannister

Game of Thrones Season 7 Long Walk Cersei Lannister

Μετά την αυτοκτονία του Tommen, η Cersei κάθεται πλέον στον Iron Throne και για αυτό έχει προσαρμόσει την εμφάνισή της. Πλέον την βλέπουμε να φοράει ένα κολιέ με το σύμβολο των Lannisters, βάτες και φυσικά ένα στέμμα.

Η Cersei συνήθιζε να φοράει κόκκινα (επειδή ήταν το χρώμα του οίκου της), όμως το γύρισε στα μαύρα λόγω πένθους, και όπως σημειώνει η ίδια σχεδιάστρια κουστουμιών, αυτό έγινε το νέο της χρώμα.

Το Game of Thrones επιστρέφει στη μικρή οθόνη στις 16 Ιουλίου και το πόστερ της έβδομης σεζόν υπόσχεται μονάχα πάγο και φωτιά. Έχει επιβεβαιωθεί ότι έβδομη θα αποτελείται από εφτά επεισόδια, ενώ η όγδοη και τελευταία σεζόν από μόνο έξι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.