XBLOG logo @2x

Game of Thrones: Γιατί οι τελευταίες σεζόν έχουν λιγότερα επεισόδια

Αν δεν έχετε ακούσει τα τελευταία νέα σχετικά με το Game of Thrones, η παραγωγή ανακοίνωσε ότι οι επερχόμενες, και τελευταίες σεζόν, της σειράς θα έχουν λιγότερα επεισόδια απ’ ότι συνήθως. Συγκεκριμένα η έβδομη (που θα βγει στον αέρα το προσεχές καλοκαίρι) θα αριθμεί μόλις επτά επεισόδια, ενώ η όγδοη μόλις έξι.

Αν και δεν έγινε επίσημα γνωστό γιατί αποφάσισαν να παράγουν λιγότερα επεισόδια, ο Iain Glen που υποδύεται τον Ser Jorah Mormont, αναφέρει: «Ο λόγος που η παραγωγή πήρε την απόφαση να περιορίσει τον αριθμό των επεισοδίων στα επτά για την έβδομη σεζόν και στα έξι για την τελευταία έχει να κάνει με τις τρομακτικές απαιτήσεις των γυρισμάτων. Καθώς η σειρά βαίνει προς το τέλος της και πλησιάζουμε στην κορύφωση, είναι φυσιολογικό οι απαιτήσεις να μεγαλώνουν. Προκειμένου λοιπόν το αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που πρέπει από καλλιτεχνικής άποψης και, κυρίως, να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των θεατών, (οι παραγωγοί) αποφάσισαν στον χρόνο που θα αφιέρωναν κανονικά για τη δημιουργία δέκα επεισοδίων, να γυρίσουν μόλις επτά. Γνωρίζω καλά ότι απόφαση αυτή μπορεί να κακοφάνηκε σε κάποιους, όμως θεωρώ ότι η “θυσία” αυτή αξίζει τον κόπο, αφού πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει εν τέλει κάθε προσδοκία.»

Ακόμη, σε σχετική ερώτηση για το πώς βλέπει το μέλλον του Ser Jorah (ο οποίος πάσχει από κάποια ανίατη ασθένεια), ο Glen απάντησε:

«Προφανώς και δεν γνωρίζω αν ο χαρακτήρας μου θα “επιβιώσει” μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι, από όλους εκείνους τους χαρακτήρες που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο πρώτο, πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, μέχρι στιγμής την έχουν γλιτώσει μόλις καμιά δεκαριά. Προσωπικά, πάντως, μπορώ να πω ότι πλέον νιώθω πολύ “δεμένος” με το συγκεκριμένο project. Περνάω καλά στα γυρίσματα και νιώθω πραγματική αγάπη για τους ανθρώπους με τους οποίους είχα την χαρά να συνεργαστώ όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο ο Dan [Weiss] και ο Dave [Benioff – οι δύο παραγωγοί της σειράς] κάνουν καταπληκτική δουλειά στην ενώ είναι και πραγματικά κουλ τύποι. Δε θα πω ψέματα, λοιπόν: ναι, θα ήθελα να είμαι κομμάτι του Game Of Thrones, να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό μέχρι το τέλος.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.