XBLOG logo @2x

Forthnet: Περικοπές έως 35% στους μισθούς

Σε μειώσεις μισθών που φθάνουν το 35% και υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων προχωρά η εταιρία τηλεπικοινωνιών Forthnet, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων των υπαλλήλων, οι οποίοι απάντησαν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας.

Νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης στον Ταύρο, επί της οδού Σμύρνης, έχοντας αναρτήσει πανό που ανέφεραν «Όχι στις μειώσεις μισθών και στις απολύσεις».

Επίσημα ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα (call center) κατά μέσο όρο 10%, οι οποίες μάλιστα ισχύουν από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) νομού Αττικής, οι μειώσεις στους μισθούς σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 35%, ενώ οι ίδιοι εκφράζουν φόβους ότι δεν θα αποφευχθούν ούτε οι απολύσεις.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρία ήδη προσλαμβάνει άλλους υπαλλήλους με νέες μειωμένες συμβάσεις, ενώ χθες το πρωί, η διοίκηση καλούσε το προσωπικό να υπογράψει τις νέες συμβάσεις, λέγοντας ότι αν δεν το κάνουν θα είναι σαν να παραιτούνται!

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΕΤΗΠ με κλιμάκιά του που βρέθηκαν χθες το πρωί στα κτίρια της επιχείρησης στον Ταύρο και στην Κάντζα.

Στον Ταύρο οι υπάλληλοι άφησαν τις δουλειές τους και βγήκαν έξω από το κτίριο. Προχώρησαν επί τόπου σε γενική συνέλευση και εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα.

Ομόφωνα αποφάσισαν 24ωρη απεργία απορρίπτοντας τις μειώσεις μισθών.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.