XBLOG logo @2x

Η Forthnet «λάμπει» αλλά μάλλον δεν είναι… χρυσός

Εντυπωσιακό πραγματικά το Success Story που παίζεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Κανείς δεν παραβλέπει το εντυπωσιακό παλμαρέ της εταιρίας, ιδιαίτερα στις αθλητικές μεταδόσεις, αλλά μάλλον ότι κάποιοι βάλθηκαν να μας πείσουν ότι …στην ποδιά της (μια και η αύξηση σχετίζεται με τα ιδιοκτησιακά) σφάζονται παλικάρια.

Κάτι που με βεβαιότητα δεν συμβαίνει. Αντίθετα για όσους σκοπεύουν να επενδύσουν χρειάζεται προσοχή, αφού η αύξηση δεν θα λύσει κανένα από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία.

Το βασικότερο πρόβλημα με την αύξηση των 29 εκατ. ευρώ των επομένων ημερών είναι ότι δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Και αυτό καταγράφεται ανάγλυφα στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η ίδια η εταιρία εν όψει της αύξησης.

Τι βλέπουμε σε αυτό;

Όπως επισημαίνει το ενημερωτικό «ο όμιλος έχει σημαντικά επίπεδα δανεισμού με σημαντικές συμβατικές υποχρεώσεις αποπληρωμής κεφαλαίου κατά τα προσεχή έτη. Επιπρόσθετα η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες ώστε να αναχρηματοδοτήσει τα ομολογιακά δάνεια του ομίλου και να συμφωνήσει σε μια κατάλληλη και αμοιβαία αποδεκτή παρέκκλιση (waiver) από την παραβίαση ορισμένων συμβατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τα παραπάνω δάνεια.

Αδυναμία συμφωνίας στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης (…) ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου και της εταιρίας». Μάλλον όχι και μια τόσο ρόδινη κατάσταση σαν και αυτή που κάποιοι θέλουν να περάσουν προς τα έξω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newpost.gr » »

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.