XBLOG logo @2x

Η Fitbit εξαγόρασε την Vector που φτιάχνει smartwatch με αυτονομία ενός μήνα

Η Fitbit συνεχίζει τις εξαγορές στην προσπάθειά της να φτιάξει το απόλυτο smartwatch. Ένα μήνα μετά την εξαγορά της Pebble ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει και την Vector Watch.

Η Vector Watch ιδρύθηκε το 2015, και όπως και η Pebble, έγινε γνωστή μέσω του Kickstarter χάρη στα ξεχωριστά της smartwatch που έχουν αυτονομία 30 ημερών. Είναι μια Βρετανική startup που κέρδισε αμέσως θαυμαστές.


Ένα από τα ρολόγια της είναι το Vector Meridian. Το συγκεκριμένο έχει μονόχρωμη οθόνη, κάσα από ανοξείδωτο χάλυβα, 30 ημέρες αυτονομία και συμβατότητα με κάθε μεγάλο λειτουργικό σύστημα κινητών. Τα ρολόγια της έρχονται σε διάφορα χρώματα και με αντοχή στο νερό μέχρι 50 μέτρα.

Όπως και με την περίπτωση της Pebble, η Vector θα εγκαταλείψει τα ρολόγια της και δεν θα προσφέρει νέες αναβαθμίσεις λογισμικού. Τα ρολόγια θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά στο μέλλον ίσως παρουσιαστούν ασυμβατότητες και άλλα προβλήματα. Τεχνική υποστήριξη θα υπάρχει ακόμα και φυσικά η εγγύηση ακόμα ισχύει.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν μοιράστηκε πληροφορίες για την συμφωνία.

Τώρα που η Fitbit έχει στην κατοχή της το λογισμικό της Pebble με τις δεκάδες εφαρμογές και τα watchfaces, το ξεχωριστό hardware της Vector και φυσικά την δική της τεχνογνωσία μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο smartwatch που θα κρατάει ένα μήνα με μία μόνο φόρτιση και θα μετράει κάθε βήμα που κάνεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.