XBLOG logo @2x

Φεστιβάλ φωτογραφίας της Αθήνας

Στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2011 παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ με τίτλο «Perpignan-Visa pour L΄Image, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ φωτορεπορτάζ για δεύτερη φορά στην Αθήνα», το οποίο φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο Μ55 projects και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το Perpignan–Visa pour L’Image Festival είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φεστιβάλ φωτο-ειδησεογραφείας στον κόσμο και διεξάγεται στο Perpignan, της Νότιας Γαλλίας εδώ και 23 χρόνια.

Έχει εκθεσιακό και εμπορικό χαρακτήρα: περιλαμβάνει προβολές φωτογραφιών και εκθέσεις καθώς και συναντήσεις επαγγελματιών των ΜΜΕ από όλον τον κόσμο όπως δημοσιογράφων, αρχισυντακτών, photo editors, πρακτορείων φωτογραφίας  και φωτογράφων.

Αποτέλεσμα της περσινής συνεργασίας ήταν η προβολή φωτογραφιών του φωτοειδησιογράφου Νίκου Πηλού, στο φεστιβάλ του Perpignan τον Αύγουστο του 2011. Η προβολή περιείχε υλικό από διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα από το 2008 έως το 2011.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί και έκθεση με τίτλο «Les chemins de la révolution», δηλαδή «Οι δρόμοι της επανάστασης», η οποία αποτελεί ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο της επανάστασης του Facebook ή διαφορετικά της αραβικής άνοιξης, όπως πολλοί αποκαλούν την περίοδο αλλαγών στη Μέση Ανατολή.

Ο χώρος τέχνης Μ55 Projects βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη 55, στα Εξάρχεια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2011 και οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη με Παρασκευή 18:00 – 21:00.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.