XBLOG logo @2x

Facebook Places: Σύντομα και στην Ελλάδα

Την εμφάνισή του έκανε πρόσφατα το Facebook Places. Τι είναι αυτό; Η εφαρμογή για geo-tagging που ετοίμαζε πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα το Facebook και που πολλοί περιμένουν να δουν την “μάχη” με το Foursquare και άλλες παρόμοιες εφαρμογές.

Με το τελευταίο update του Facebook iPhone App όλοι οι χρήστες του iPhone -ακόμα και στην Ελλάδα- βλέπουν το εικονίδιο “Places” στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής, ωστόσο αν πατήσουν σε αυτό ενημερώνονται ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην περιοχή σύντομα. Το ίδιο εικονίδιο βλέπουν και όσοι μπαίνουν στο Touch site του Facebook από το κινητό τους [touch.facebook.com].

Επιπλέον -και αυτό παίζει ρόλο για όσους θέλουν να ελέγξουν τις πληροφορίες που έχει το Facebook γι΄αυτούς- στα privacy settings του Facebook θα βρείτε δύο ακόμη επιλογές που ελέγχουν το με ποιούς θα μοιράζεστε εσείς τη θέση σας και το κατά πόσον μπορούν τρίτοι να μοιράζονται τη θέση σας με άλλους, αφού έχετε κάνει “check in” σε κάποιο προορισμό.

Το Facebook Places βέβαια βρίσκεται αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δε θα του πάρει πάνω από 6 μήνες για να γίνει το #1 προτιμώμενο εργαλείο και να σβήσει όλες τις άλλες εφαρμογές που θα κάνουν κάποια στρατηγική συμφωνία.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.