XBLOG logo @2x

Messenger Lite, για τα… φθηνά Android smartphones

Facebook Messenger Lite

Η Facebook ανακοίνωσε ένα ακόμη app για Android smartphones, το Messenger Lite το οποίο προορίζεται για τις οικονομικές συσκευές με αδύναμο hardware.

Όπως και το Facebook Lite -που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό για iPhone και Android- το Messenger Lite έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε κινητά με λίγη μνήμη και αδύναμους επεξεργαστές, και για να λειτουργεί σε δίκτυα με χαμηλές ταχύτητες και κακή κάλυψη.

Για να καταφέρει να κάνει λειτουργικό το Messenger Lite, η εταιρία έχει κόψει κάποια χαρακτηριστικά που συναντάμε στην πλήρη έκδοση του Messenger. Η Facebook δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι αυτά, αλλά υποψιαζόμαστε ότι περιλαμβάνουν τις κλήσεις, τα chat bots και τα Stories. Πάντως με την Lite έκδοση μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα, αυτοκόλλητα, φωτογραφίες και συνδέσμους.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε χρήστες σε αναπτυσσόμενες αγορές και για αυτό θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κένυα, στην Μαλαισία, στην Τυνησία, στην Βενεζουέλα και στην Σρι Λάνκα, ωστόσο αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές. Δεν είναι γνωστό αν θα κυκλοφορήσει επίσης για τα iPhone και τα Windows Mobile.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.