XBLOG logo @2x

Η Facebook λανσάρει το Marketplace για αγοραπωλησία προϊόντων

Η Facebook μπαίνει όλο και βαθύτερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το λανσάρισμα του Marketplace, μιας νέας υπηρεσίας για αγοραπωλησία προϊόντων για τους χρήστες της.

Η εταιρία αναφέρει ότι το Marketplace είναι μια εξέλιξη των ομάδων αγγελιών που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες για να πουλάνε και να αγοράζουν προϊόντα. Σύμφωνα με τον project manager Bowen Pan της εταιρίας, πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα χρησιμοποιούν τις ομάδες του Facebook για να πραγματοποιήσουν αγορές. Με το Marketplace, η Facebook κάνει πιο εύκολη και επίσημη αυτή την διαδικασία για τους χρήστες της.

Facebook Marketplace screenshot

Το εμπόριο του Facebook θα λανσαριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα για όσους μένουν στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Το εικονίδιο του Marketplace θα αντικαταστήσει το εικονίδιο του Messenger στην εφαρμογή του Facebook για να έχουν οι χρήστες άμεση πρόσβαση σε αυτό. Πατώντας το, θα σας εμφανίζεται αυτόματα μια λίστα με πράγματα που η Facebook πιστεύει ότι θα σας ενδιαφέρουν. Αρχικά αυτή η λίστα θα βασίζεται στις σελίδες που έχετε κάνει like, ενώ αργότερα θα βασίζεται στα προϊόντα που βλέπετε, αγοράζετε ή πουλάτε μέσω του Marketplace.

Μόλις δείτε κάτι που σας αρέσει θα μπορείτε να στείλετε μήνυμα στον πωλητή ή μπορείτε να κάνετε παζάρια. Για να πουλήσετε κάτι, θα πρέπει απλά να ανεβάσετε φωτογραφία, όνομα, περιγραφή, τιμή και να επιβεβαιώσετε την τοποθεσία σας.

Facebook Marketplace screenshot

Για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο μπορείτε να περιηγηθείτε στις κατηγορίες, μπορείτε να δείτε ποια είναι κοντινότερα σε εσάς ή να πραγματοποιήσετε αναζήτηση. Θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε την τοποθεσία σας για να βρείτε προϊόντα που πωλούνται σε άλλες πόλεις ή περιοχές.

Η Facebook θέλει το Marketplace να είναι ένα χαρακτηριστικό για κινητά. Για αρχή δεν θα υπάρχει έκδοση για υπολογιστή, αναγκάζοντας τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της.

Facebook Marketplace screenshot

Η χρήση του Marketplace θα είναι εντελώς δωρεάν και η εταιρία δεν θα κρατάει προμήθεια για κάθε αγορά. Όπως και η Google, η Facebook σας προσφέρει τα καλύτερα εντελώς δωρεάν και αναμένει κέρδη από τις διαφημίσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Facebook απαγορεύει την πώληση όπλων, εκρηκτικών, ναρκωτικών, ζώων, αλκοόλ και άλλων πραγμάτων που μπορούν να βλάψουν κάποιον. Επίσης δεν προσφέρει κάποια ασφάλεια σε περίπτωση που κάποιος φτιάξει ψεύτικο προφίλ και σας εξαπατήσει. Όλες οι πωλήσεις πρέπει πραγματοποιούνται χέρι-με-χέρι από τους ίδιους τους χρήστες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.