XBLOG logo @2x

Facebook και Playstation βλάπτουν την υγεία

Η συνεχής ενασχόληση με τα video games μπορεί να προκαλέσει μέχρι και δερματικές παθήσεις στα παιδιά, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό British Journal of  Dermatology.

Οι Ελβετοί ερευνητές αναφέρονται σε μία νέα διαταραχή, την “Playstation Palmar Hidradenitis” (ιδραδενίτιδα της παλάμης) η οποία οφείλεται στο Playstation.

Αυτή η διαταραχή δημιουργεί έλκη στις παλάμες των χρηστών.

Ένα κοριτσάκι 12 ετών εμφάνισε κόκκινους ρόζους στις παλάμες εξαιτίας της έκκρισης ιδρώτα από την πολύωρη χρήση του Playstation, σύμφωνα με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

Επίσης, η έγκριτη ειδικός Βαρόνη Γκρίνφιλντ, που έχει τη έδρα της Συναπτικής Φαρμακολογίας στο Κολέγιο Λίνκολν της Οξφόρδης στη Βρετανία, μίλησε στη Βουλή των Λόρδων για τα προβλήματα που προκαλούν τα social networks (Facebook, Twitter).

Συγκεκριμένα, η ειδικός ανέφερε πως το μέσο μυαλό του 21ου αιώνα θα μετατραπεί σε ένα μυαλό που θα χαρακτηρίζεται από διάσπαση της προσοχής, επίδειξη εντυπωσιασμού, ασταθή αίσθηση της ταυτότητας του ατόμου και ανικανότητά του να δείχνει συμπόνια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.