XBLOG logo @2x

Το Facebook εμφανίζει την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα!

Ακόμα μία στραβή του Facebook, που τον περασμένο Μάρτιο είχε εξαφανίσει την Ελλάδα ως χώρα από τις ρυθμίσεις του Facebook Mobile! Αυτή τη φορά το δημοφιλέστερο social network παγκοσμίως εμφανίζει την Κομοτηνή με τουρκική ονομασία!

Αυτό το ανακάλυψε ο δικηγόρος Γιώργος Βήτας, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή για να παραστεί σε κάποια δίκη. Όταν πόσταρε ένα status update στο προφίλ του, έκπληκτος διαπίστωσε ότι η περιοχή που εμφανιζόταν ως τοποθεσία που έκανε το post ήταν όχι η Κομοτηνή, αλλά το Gumulcine, που είναι το τουρκικό όνομα της Κομοτηνής και που φυσικά δεν χρησιμοποιείται εδώ και 80 χρόνια!

Σύμφωνα με τον κ. Βήτα, το Gumulcine είναι και το όνομα που χρησιμοποιούν οι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι των μουσουλμάνων, οι οποίοι επιθυμούν αυτονομία και ανεξαρτησία, θέλοντας να εντάξουν την περιοχή στη «μαμά Τουρκία», όπως την αποκαλούν.

Ο κ. Βήτας μιλώντας στο zougla.gr έκανε λόγο για στοχευμένη και οργανωμένη επίθεση που εξυπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για προπαρασκευαστικές πράξεις αποσχίσεως τμήματος του ελληνικού κράτους, λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να κάνεις μια ανάρτηση από ελληνική περιοχή και να σου βγάζει τουρκικό όνομα»!

Ο ποινικολόγος σκοπεύει να φτάσει την υπόθεση στα άκρα για να αποκατασταθεί το όνομα της Κομοτηνής από το social network. Ήδη ενημέρωσε τον δικηγορικό σύλλογο και επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών, ενώ ζήτησε την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την «αλλοίωση» του ονόματος της περιοχής.

Στις δηλώσεις του στο zougla.gr είπε επίσης ότι αν δεν βγάλει άκρη με τις παραπάνω κινήσεις, θα διεκδικήσει τη διακοπή της λειτουργίας του Facebook στην Ελλάδα, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.