XBLOG logo @2x

Facebook: Εξαγοράζει το WhatsApp για 16 δισ. δολάρια!

Στην εξαγορά του WhatsApp προχωράει το Facebook έναντι του ποσού των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Φυσικά το ποσό δεν θα δοθεί όλο σε μετρητά, αλλά 4 δισεκατομμύρια θα δοθούν σε ρευστό, 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ 3 δισεκατομμύρια δολάρια ακόμα σε περιορισμένες μετοχές που θα δοθούν στους δημιουργούς και το προσωπικό του WhatsApp.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δημοφιλής εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, ενώ ο δημιουργός του WhatsApp, Jan Koum, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπουν διαφημίσεις στην εφαρμογή, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στους χρήστες που επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω WhatsApp.

Ο δημιουργός του WhatsApp θα έχει θέση και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το WhatsApp έχει περίπου 450 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ το τίμημα της εξαγοράς από το Facebook κρίνεται σχετικά υψηλό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η εξαγορά του Viber πριν από μερικές μέρες από την ιαπωνική εταιρία Rakuten έκλεισε στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία του WhatsApp από εδώ και πέρα. Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια αλλαγή θα συμβεί αργά ή γρήγορα, ίσως κάποια “ενοποίηση” Facebook Messenger και WhatsApp; Για να δούμε…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.