XBLOG logo @2x

Είναι το Facebook το ίδιο σημαντικό με τον αέρα, το νερό και το φαγητό;

Μπορεί όλοι να παραδεχόμαστε πως τα social media έχουν επηρεάσει τη ζωή μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά δυσκολευόμαστε να προσδιορίσουμε τον βαθμό.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Cisco σε 2.853 φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε 14 χώρες του κόσμου, μιλάει με αριθμούς για τη σχέση μας με το διαδίκτυο.

Κατ΄αρχάς η πιο σημαντική συσκευή αναδεικνύεται το κινητό τηλέφωνο σε ποσοστό 58%, με τα smartphone και τα laptop να έπονται, ενώ η τηλεόραση φαίνεται πως καταποντίζεται, καθώς μόλις το 6% θεωρεί πως είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική συσκευή!

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι στην έρευνα είναι οι αριθμοί που μιλούν για την επίδραση των social media.

Το 91% των ερωτηθέντων διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, 89% από αυτούς τσεκάρουν κάθε μέρα τι συμβαίνει, ενώ το 1/3 μπαίνει τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν το πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή των ερωτηθέντων, όχι μόνο το Facebook, αλλά γενικά το διαδίκτυο, προέκυψαν τα ακόλουθα εκπληκτικά αποτελέσματα:

  • 64% θα διάλεγαν πρόσβαση στο διαδίκτυο αντί για αυτοκίνητο
  • 40% των φοιτητών θεωρούν πιο σημαντικό το διαδίκτυο από τα ραντεβού και την παρέα με φίλους
  • 55% δηλώνουν πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το Facebook
  • 47% συγκρίνουν την αναγκαιότητα του διαδικτύου με την ανάγκη για νερό, αέρα και φαγητό

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία της έρευνας για το κατά πόσο το διαδίκτυο άλλαξε τις εργασιακές σχέσεις.

Το 70% έχουν κάνει add τους συναδέλφους ή το αφεντικό τους και 68% τους κάνουν follow στο Twitter.

Το 56% δεν θα δεχόταν να εργαστεί σε μια εταιρία η οποία απαγορεύει την πρόσβαση στο Facebook και μάλιστα το 1/3 το αξιολογεί ως σημαντικότερο και από την αμοιβή!

Τέλος, 7 στους 10 φοιτητές υποστηρίζουν την τηλεργασία, καθώς θεωρούν πως η καθημερινή «επίσκεψη» στο γραφείο δεν θα τους κάνει πιο παραγωγικούς.

Ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν ήταν η Ελλάδα, οπότε δεν θεωρούμε πως τα αποτελέσματα περιγράφουν τον τυπικό Έλληνα φοιτητή και νεαρό εργαζόμενο.

Συμμετείχαν, ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι ερευνητές επεσήμαναν πως η σύγκριση με τα περσινά αποτελέσματα δείχνει μια σταθερή αύξηση στο βαθμό επιρροής του διαδικτύου και των social media!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.