Facebook: Δείτε πώς να γυρίσετε πίσω στο παλιό προφίλ

Facebook: Δείτε πώς να γυρίσετε πίσω στο παλιό προφίλ

Το Facebook ως social network εκτός από τη χρησιμότητα που έχει επειδή επιτρέπει την επικοινωνία με τους φίλους σου, το μοίρασμα πληροφοριών, τις δυνατότητες για marketing που παρέχει στις εταιρίες κλπ, έχει και αρκετή σαβούρα που εντοπίζεται και σε αρκετούς προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά και σε αρκετές σελίδες (pages) που έχουν ανοιχτεί στο facebook.

Τον τελευταίο καιρό όλοι θα έχετε δει σελίδες του τύπου «Δείτε πώς είναι ο τάδε ηθοποιός που έπαιζε στο x σήριαλ» και άλλες τέτοιες…

Πού για να σου δείξουν αυτό που «υπόσχονται» αρχικά, σου ζητούν να κάνεις «Like» στη σελίδα, μετά να την κάνεις «Share» στο δικό σου προφίλ για να φέρεις και τους φίλους σου να κάνουν like κι αυτοί και μετά σου δείχνουν κάτι τελείως άσχετο με αυτό που περιμένεις να δεις.

Τις περισσότερες φορές αυτές οι σελίδες οδηγούν σε ιστοσελίδες που περιέχουν μόνο διαφημίσεις ή σε ιστοσελίδες που περιέχουν διαγωνισμούς και άλλα τέτοια άσχετα.

Αυτές τις μέρες όπως ίσως θα ξέρεις το Facebook προχώρησε σε ακόμα μία αλλαγή, το γνωστό «Timeline», που σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει, όπως γίνεται σε κάθε αλλαγή όχι μόνο του Facebook, αλλά γενικότερα.

Όσοι ενεργοποιήσατε το Timeline και δεν σας αρέσει αναρωτιέστε και ρωτάτε σε Facebook, Twitter κλπ, αν υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσετε πίσω στην προηγούμενη έκδοση του προφίλ σας στο Facebook.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μία: Όχι, δεν γίνεται. Όσοι ενεργοποιήσατε το Timeline θα μείνετε σε αυτή την έκδοση και όσοι δεν το κάνατε ακόμα σύντομα θα ενεργοποιηθεί μόνο του, αφού αυτή η αλλαγή θα ισχύσει σε όλους τους χρήστες, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν.

Ανακάλυψα λοιπόν μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Δείτε πώς να γυρίσετε πίσω στο παλιό προφίλ«, η οποία όπως καταλαβαίνετε υπόσχεται στους χρήστες να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στην προηγούμενη έκδοση του προφίλ τους.

Κλασικά, ζητάει πρώτα να κάνεις Like, μετά Share και μετά σου εμφανίζει ένα Link, όπου αν το πατήσεις θα σου δείξει -και καλά- πώς να γυρίσεις πίσω στο προφίλ σου.

Έκανα τα βήματα, για να δω που θα με οδηγούσε:

  1. Έκανα Like στη σελίδα
  2. Μετά μου ζήτησε να κάνω Share τη σελίδα κάτι που δεν έκανα
  3. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίστηκε και η επιλογή «Τώρα πατήστε εδώ και δείτε το» αν και δεν είχα κάνει Share τη σελίδα

Πάτησα λοιπόν στο σχετικό link περιμένοντας να δω πώς θα «επιστρέψω στην προηγούμενη έκδοση του προφίλ μου», παρόλο που επίσημα το Facebook δεν παρέχει μια τέτοια δυνατότητα…

Και φυσικά η σελίδα στην οποία οδηγήθηκα ήταν τελείως άσχετη με αυτό που περιμένει κανείς.

Να δείτε:

Για την ώρα στη σελίδα αυτή έχουν κάνει like λιγότεροι από 50 χρήστες, ελπίζω να μη δω σε μερικές μέρες χιλιάδες χρήστες να έχουν κάνει like, όπως συμβαίνει σε άλλες αντίστοιχες σελίδες που δεν προσφέρουν αυτό που «υπόσχονται», αλλά ο λόγος ύπαρξής τους είναι καθαρά για προώθηση άλλων σελίδων/υπηρεσιών κλπ…

Κατηγορίες
Internet

Ιδρυτής και συντάκτης του XBLOG.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ