XBLOG logo @2x

Facebook Deals, κάνε check-in και σημαντικές εκπτώσεις σε περιμένουν

Χθες ξεκίνησε τη λειτουργία του το Facebook Deals στην Ευρώπη, μία νέα υπηρεσία του Facebook που λειτουργεί συνδυαστικά με το Facebook Places. Οι χρήστες του Facebook σε συγκεκριμένες χώρες θα έχουν εκπτώσεις όταν κάνουν “check-in” σε κάποιες τοποθεσίες μέσω της υπηρεσίας Facebook Places.

Το Facebook εδώ και καιρό έχει λανσάρει την υπηρεσία “Places”, που λειτουργεί περίπου όπως και το Foursquare. Δηλαδή πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, κατάστημα, οτιδήποτε άλλο, και κάνεις check-in μέσα από το κινητό σου, μοιράζεσαι δηλαδή με τους φίλους σου την τοποθεσία που βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή.

Για να δελεάσει περισσότερο του χρήστες του να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Places, το Facebook προχώρησε σε συνεργασία με διάφορες εταιρίες και έτσι προέκυψαν τα “Facebook Deals”.

Σε πρώτη φάση το Facebook έχει κάνει συμφωνία με εταιρίες όπως τα Starbucks, η Benetton και η Mazda.

Όταν δηλαδή κάποιος πάει σε κάποια καφετέρια Starbucks, κάνει check-in από το κινητό του μέσα από το Facebook Places, και αγοράσει κάποιο προϊόν (πχ καφέ ή κάτι άλλο) θα έχει κάποια έκπτωση για αυτή του την αγορά.

Όσον αφορά την Mazda συγκεκριμένα, αν επισκεφθεί κάποιος μία αντιπροσωπεία Mazda, κάνει check-in στο Facebook Places και θελήσει να αγοράσει ένα Mazda MX-5, θα έχει έκπτωση 20%!

Η υπηρεσία ξεκίνησε την λειτουργία της τον περασμένο Νοέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ από χθες μπορούν λειτουργεί σε  Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

Για να δούμε πότε θα ενεργοποιηθεί και στην Ελλάδα, όπου η υπηρεσία Facebook Places ακόμα δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.