XBLOG logo @2x

Facebook: 500 εκατομμύρια χρήστες!

Και ναι είναι αλήθεια: Το Facebook έφτασε και επισήμως τον αριθμό των 500 εκατομμυρίων χρηστών! Αυτό αναλογεί σε 8% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το επίτευγμα αυτό ανακοίνωσε σε blog post ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Zuckerberg για την δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας, των Facebook Stories. Σε αυτή την εφαρμογή θα μπορείτε να διαβάσετε τις ιστορίες διαφόρων χρηστών για το πώς αξιοποίησαν το Facebook σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις πριν από έξι μήνες το Facebook είχε φτάσει τον αριθμό των 400 εκατομμυρίων χρηστών, και τώρα, σε λιγότερο από έξι μήνες, έφτασε τους 500 εκατομμύρια χρήστες. Δηλαδή 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσει έτσι, στο τέλος του 2010 θα φτάσει τους 600 εκατομμύρια χρήστες!

Για να δούμε αν θα πιάσει αυτό τον “στόχο”, αν όχι ή και αν θα πάει παραπάνω!

Ο Zuckerberg πάντως είχε πει πριν από λίγο καιρό ότι το Facebook θα φτάσει σίγουρα τον αριθμό των 1 δισεκατομμυρίων χρηστών στο μέλλον. Μην ξεχνάτε ότι η διείσδυση αυτού του social network σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι ακόμη μικρή.

Αλήθεια, εσείς πώς έχετε αξιοποιήσει μέχρι τώρα το Facebook; Το χρησιμοποιείτε απλά για να περνάτε την ώρα σας; Επικοινωνείτε με φίλους/γνωστούς; Μήπως το χρησιμοποιείτε και λίγο επαγγελματικά, για να προωθήσετε για παράδειγμα τη δουλειά σας μέσω των Facebook Groups και Pages;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.