XBLOG logo @2x

Facebook: Νέα homepage, τα προβλήματα συνεχίζονται

Εδώ και μερικές μέρες έβλεπα στα status φίλων στο facebook ότι άλλαξε η κεντρική σελίδα του γνωστού social networking site, εγώ όμως ακόμα δεν έβλεπα τις αλλαγές αυτές, όπως και εκατομμύρια άλλοι χρήστες, αφού η αλλαγή δεν έγινε ταυτόχρονα σε όλους. Τελικά, πριν από μερικές ώρες εμφανίστηκε και σε εμένα η ανανεωμένη κεντρική σελίδα του Facebook.

Αν και τα σχόλια των περισσότερων φίλων μου για την νέα homepage του Facebook ήταν αρνητικά, εμένα ομολογώ ότι δεν με ξένισε και πολύ η αλλαγή, για να μην πω ότι νομίζω ότι με βολεύει κιόλας.

Facebook, new homepage

Πάνω αριστερά, δεξιά από το logo του Facebook βρίσκουμε τρία εικονίδια που μας δείχνουν τα friend requests, τα messages και τα notifications, περίπου στο κέντρο υπάρχει το πλαίσιο για αναζήτηση, ενώ δεξιά υπάρχουν οι επιλογές “Home” (για επιστροφή στην κεντρική σελίδα), “Profile” (για πρόσβαση στο profile μας), αλλά και “Account” (για όλες τις ρυθμίσεις του account μας).

Στα αριστερά το μενού επιλογών μεγάλωσε κατά πολύ, αφού πλέον εκεί εκτός από επιλογές όπως “News Feed”, “Messages”, “Events”, “Photos”, “Groups” κλπ, συναντάμε και τους φίλους μας που είναι online εκείνη τη στιγμή.

Ωραίες οι αλλαγές, ελπίζω όμως σιγά-σιγά να δοθεί ένα οριστικό τέλος και στα όποια προβλήματα υπάρχουν. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση το τελευταίο δίμηνο να θέλω να μιλήσω με 1-2 άτομα στο chat του Facebook και να κολλάει διαρκώς. Άλλο ένα πρόβλημα που έχω εντοπίσει έχει να κάνει με την mobile έκδοση (m.facebook.com), αλλά και με την touch έκδοση (touch.facebook.com), στις οποίες σχεδόν πάντα όταν μπαίνω από τον Opera Mobile που έχω εγκαταστήσει στο N97 Mini θα μου εμφανίσει posts και shared items των φίλων μου από την προηγούμενη μέρα στη χειρότερη περίπτωση ή μερκές ώρες πριν στην καλύτερη!

Ακόμα και η κανονική έκδοση πριν από 2-3 μέρες μου εμφάνιζε αρκετές φορές το παρακάτω μήνυμα με το που έμπαινα στο facebook, είτε επιστρέφοντας στην κεντρική σελίδα μετά την αποστολή κάποιου message ή μετά από comment σε άλλο profile, photo κλπ.

Facebook, no posts to display

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.