XBLOG logo @2x

Eurobasket 2009: Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας, συνέτριψε την ΠΓΔΜ με 54-86

Άνετα ξεκίνησε της υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2009 η Εθνική Ελλάδας, συντρίβοντας την ΠΓΔΜ με σκορ 54-86! Οι φίλοι των Σκοπίων που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν αρκετά προκλητικοί, ανοίγοντας ένα τεράστιο κόκκινο πανό με τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ γιούχαραν την Εθνική μας όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος. Επίσης, ενώ η ομάδα της ΠΓΔΜ δεν είχε τη λέξη “Μακεδονία” στη φανέλα της, οι Πολωνοί διοργανωτές αιφνιδίασαν την ελληνική πλευρά, βάζοντας στη φάσα με το σκορ των ομάδων τα αρχικά “MKD” για την ΠΓΔΜ.

Έτσι, στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΕΡΤ τοποθέτησε μία μαύρη φάσα στο σημείο που αναγραφόταν το “MKD”, με αποτέλεσμα όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα μέσω της ΕΡΤ να μην βλέπουν ποιον αντίπαλο είχε η Εθνική μας, κάτι που ήταν όμως ορατό σε όλους τους άλλους τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 28-52, 69-37, 54-86.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5π, Μπουρούσης 11π-8ριμπ, Ζήσης 8π, Σπανούλης 17π, Φώτσης, Πρίντεζης 6π, Καλάθης 4π, Κουφός 6π, Περπέρογλου 10π, Γλυνιαδάκης 5π, Καϊμακόγλου 3π, Σχορτσανίτης 11π.

ΠΓΔΜ (Άρσιτς): Άντιτς 9, Μπλαζέφσκι, Γκετσέφσκι 9, Μάσεϊ 12, Μιρακόφσκι 3, Σαμαρτζίσκι 8, Σοκόλοφ, Β. Στεφάνοφ 3, Ρ. Στεφάνοφ 2, Ντ. Στογιανόφσκι 2, Β. Στογιανόφσκι 6, Τασόφσκι.

Διαβάστε για τον αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

  • Γιόνας Καζλάουσκας: «Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε την διοργάνωση. Θεωρώ ότι κόντρα στην ΠΓΔΜ κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας ως τώρα. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το θετικό ήταν ότι παρότι πήραμε από νωρίς μια σημαντική διαφορά δεν χαλαρώσαμε και συνεχίσαμε το ίδιο δυνατά. Ο αγώνας με την Κροατία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Για εμάς όλα αρχίζουν από την αρχή. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά, οπότε είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτόν τον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα πρέπει να είμαστε και πάλι πολύ καλοί αμυντικά και να παίξουμε ως ομάδα. Όπως κάναμε και σήμερα».
  • Γιάννης Μπουρούσης: «Όταν ξεκινάς με μία ομάδα που δεν γνωρίζεις, χρειάζεται προσοχή. Οι προπονητές μας έλεγαν ότι είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ. Παίξαμε σοβαρά και νικήσαμε. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε, να παίξουμε πικ εν ρολ και να περάσουμε την μπάλα στον Σχορτσανίτη. Ακόμη είμαστε στην αρχή, παίξαμε το πρώτο ματς. Αν με το καλό περάσουμε, πιστεύω πως η ομάδα θα ρολάρει και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια. Αυτό που θέλω είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής. Άμυνα, ριμπάουντ και όταν είμαι ελεύθερος να σουτάρω. Τα Σκόπια δεν ήταν δυνατός αντίπαλος, αλλά με την Κροατία την Τρίτη δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Η Κροατία είναι μία πολύ καλή ομάδα, πλήρης, με καλούς ψηλούς και κοντούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά».
  • Νίκος Ζήσης: «Όσες φορές και να φωνάζουν Μακεδονία, η Μακεδονία είναι ελληνική. Δώσαμε χαρά στους Έλληνες με την απόδοσή μας στο γήπεδο. Κάναμε πολλά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είναι και λίγο ψυχολογικό το θέμα. Κάναμε όμως και κάποια πράγματα καλά. Κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι με την Κροατία, που είναι σημαντικό και θα είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό. Είναι ποιοτική ομάδα που θα βάλει την μπάλα μέσα. Επειδή είμαστε νέα ομάδα, είναι λογικό ότι όλες αυτές οι καταστάσεις μας δυναμώνουν και μας δένουν. Αυτό το ματς μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, αλλά η Κροατία είναι πολύ καλή ομάδα».
  • Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Η ΠΓΔΜ είναι επικίνδυνη ομάδα, που σουτάρουν όλοι, ακόμη και οι ψηλοί. Το περιορίσαμε αυτό και εμποδίσαμε τον Στεφάνοφ να οργανώσει το παιχνίδι τους. Μπήκαμε πολύ αποφασιστικά, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους και εν συνεχεία δείξαμε την ανάλογη σοβαρότητα. Η περιφερειακή μας άμυνα, αλλά και γενικότερα η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Οι 54 πόντοι που δεχτήκαμε είναι απόδειξη αυτού. Κάναμε κάποια λάθη στο τρανζίσιον, αλλά είναι φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, το παιχνίδι βοήθησε να μπουν στο ρυθμό του και όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα. Εμείς θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη, γιατί είναι σημαντικό το πρώτο ματς κι έχει ιδιαιτερότητες. Η Κροατία είναι δυνατός αντίπαλος, με γεμάτο ρόστερ, αρκετούς ψηλούς, παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για έναν πιο απαιτητικό αγώνα».
  • Στράτος Περπέρογλου: «Με την Κροατία να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να παίζουμε καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

[photo via sport24]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.