XBLOG logo @2x

Το e-Shop.gr κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99!

Το δρόμο του πτωχευτικού δικαίου με στόχο να προστατευτεί από τους πιστωτές του ακολουθεί και το e-Shop.gr! Η εταιρία κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της.

Η e-Shop.gr προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που έχει, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.

Ο γενικός διευθυντής της e-Shop.gr μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε: «Ζητήσαμε την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα το πλάνο αναδιάρθρωσής μας χωρίς να πληρώνουμε τόκους για τις παλαιές μας υποχρεώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές διατάξεις προστασίας του άρθρου 99 και να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί σε έναν χρόνο».

Η e-Shop θα παρουσιάσει στο δικαστήριο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές και να δοθεί ένα χρονικό εύρος αποπληρωμής των υφιστάμενων οφειλών της. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη μάλιστα η εταιρία είναι σε συνεννόηση με τις τράπεζες και τους προμηθευτές και υπάρχει στήριξη από την πλευρά τους σε αυτή την προσπάθεια.

Οι υποχρεώσεις της e-Shop ανέρχονται σε 43 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν συνολικές οφειλές στις τράπεζες και τα 18 εκατ. ευρώ οφειλές προς τους προμηθευτές. Οι παραγγελίες που κάνει πλέον η e-Shop εξοφλούνται με μετρητά.

Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι οι λειτουργίες της εταιρίας συνεχίζονται κανονικά, η εταιρία μπαίνει σε νέες υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο από τον Ιούνιο η εταιρία καταγράφει αυξητική τάση των πωλήσεων και εφόσον δεν καταβάλλονται τόκοι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Οι πωλήσεις ωστόσο του πρώτου πενταμήνου σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται στο -25%.

Πρόσφατα, η e-Shop.gr ανακοίνωσε ότι πέρυσι προχώρησε σε αναδιάρθρωση και πέτυχε να μειώσει τα κόστη της 20%, ενώ ανέστειλε τη λειτουργία 12 καταστημάτων της, έχοντας πλέον 58 καταστήματα, ενώ ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων τους επόμενους μήνες ενδέχεται να κλείσει ακόμη 2-3 καταστήματα.

Τέλος, το e-Shop.gr έκλεισε τη χρήση του 2010 με κύκλο εργασιών 105 εκατομμυρίων ευρώ και ζημίες 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα μεγέθη του 2009 ήταν 128,36 εκατομμύρια ευρώ και 1,3 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Το www.e-shop.gr δέχεται καθημερινά 110.000 επισκέπτες.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.