XBLOG logo @2x

Δήλωσε συμμετοχή στην πρώτη δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα

Θέλεις να συμβάλλεις στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Προγράμματος;

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σε καλεί να λάβεις μέρος στην πρώτη δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα στην Ευρώπη [Citizens’ Debate on Space for Europe] που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 22 Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα η δημόσια συζήτηση θα φιλοξενηθεί στο α2-innohub στo Μαρούσι με διοργανωτή το si-Cluster και την υποστήριξη του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ.

Τι είναι η δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα;

Η ESA δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε 100 Έλληνες πολίτες από ολόκληρη τη χώρα να εκφράσουν την άποψη τους για θέματα σχετικά με το Διάστημα, όπως διαστημικές πτήσεις, εξερεύνηση διαστήματος, διαστημικές τεχνολογίες και καινοτομία και να συμβάλλουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ESA αναφορικά με όλες τις πτυχές των σημερινών και των μελλοντικών διαστημικών προκλήσεων.

Ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής στο δημόσιο διάλογο;

Για να συμμετέχεις στη δημόσια συζήτηση δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για το διάστημα. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω, από όλη τη χώρα και από οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών. Μοναδικό κριτήριο της διοργάνωσης αποτελεί η επίτευξη αντιπροσωπευτικότητας του πληθυσμού κάθε χώρας και θα ληφθούν υπόψη κοινωνικο-δημογραφικά κριτήρια όπως ηλικία, φύλο, γεωγραφική περιοχή, επάγγελμα, κ.ά. Οι πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο δημόσιο διάλογο που θα διαρκέσει μία ολόκληρη μέρα (09:00-17:00).

Χρήσιμες Ημερομηνίες:

  • Δήλωση Συμμετοχής: έως 28 Αυγούστου
  • Επιλογή και επιβεβαίωση συμμετεχόντων: 29 Αυγούστου -2 Σεπτεμβρίου
  • Διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης: 10 Σεπτεμβρίου

Δήλωσε τώρα συμμετοχή: https://citizensdebateonspaceforeurope.eventbrite.com
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.citizensdebate.space

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.