XBLOG logo @2x

Νέα επίδειξη τεχνολογίας 5G από την Vodafone και την Ericsson

Η Ericsson και η Vodafone πραγματοποίησαν μια νέα επίδειξη της απόδειξης ορθότητας ιδέας (proof of concept) της τεχνολογίας 5G, σύμφωνα με την κοινή τους δέσμευση για καινοτομία στο χώρο του 5G η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής εκδήλωσης Mobile World Congress. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μια πρωτότυπη υλοποίηση 5G Smart Network Edge που περιελάμβανε δίκτυο κορμού έτοιμο για τεχνολογία 5G, ενώ παράλληλα επέδειξαν τα πλεονεκτήματα του τεμαχισμού δικτύου και της κατανεμημένης τεχνολογίας cloud χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μια εφαρμογή μηχανικής όρασης.

Η μηχανική όραση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη διασφάλιση ποιότητας σε διαδικασίες κατασκευής και παραγωγής, καθώς και για τη μέτρηση ή αναγνώριση αντικειμένων. Σε μια τυπική διαμόρφωση, φωτογραφίες οι οποίες προέρχονται από κάμερες υψηλής ταχύτητας υφίστανται επεξεργασία και ανάλυση και αποτελούν το έναυσμα για περαιτέρω ενέργειες, όπως ο διαχωρισμός ελαττωματικών εξαρτημάτων.



Σε μια ζωντανή επίδειξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Ericsson στο Άαχεν, οι δύο εταιρείες έδειξαν πώς η υλοποίηση 5G Smart Network Edge προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη βιομηχανία: Χάρη στη μείωση των καθυστερήσεων του δικτύου αυξήθηκε το ποσοστό αναγνώρισης σε μια εφαρμογή ανίχνευσης προσώπων μέσω cloud, η κίνηση δεδομένων βίντεο μέσω του δικτύου WAN ήταν πολύ μικρότερη, ενώ παράλληλα υπήρχε καλύτερη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονταν μόνο τοπικά.

Η Sonja Graf, επικεφαλής του Πάρκου Καινοτομίας της Vodafone στη Γερμανία, δηλώνει: «Μέσα σε τρεις μόνο μήνες δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη υλοποίηση 5G Smart Network Edge, συνδέοντας τα εργαστήριά μας. Η περίπτωση της εφαρμογής αναγνώρισης προσώπου είναι απλώς ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία 5G θα καλύψει τις ποικίλες ανάγκες ενός μεγάλου εύρους τομέων της βιομηχανίας.»

Ο Valter D’Avino, επικεφαλής της Ericsson Δυτικής & Κεντρικής Ευρώπης, αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία των εργαστηρίων Ericsson και Vodafone στο χώρο της καινοτομίας· η πρώτη αυτή εφαρμογή αποτελεί άριστο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία 5G προσφέρει στη βιομηχανία μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ασφάλεια και οικονομία.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.