XBLOG logo @2x

Ericsson: Παγκόσμια πρωτιά στα 84 Mbps

Η ραγδαία ανάπτυξη της κυκλοφορίας δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας συνεχίζεται, ωθούμενη από τη χρήση των smartphone, των laptop και άλλων συσκευών. Η ασύρματη πρόσβαση στις υπηρεσίες δεδομένων και στο Internet σήμερα είναι πλέον βασικό ζητούμενο των χρηστών.

Ένα από τα επιτεύγματα που θα παρουσιάσει η Ericsson στο επερχόμενο Mobile World Congress είναι η πρώτη επίδειξη παγκοσμίως της τεχνολογίας HSPA με ταχύτητες 84 Mbps. Στην ίδια εκδήλωση, πέρυσι, η Ericsson πραγματοποίησε την πρώτη επίδειξη HSPA με ταχύτητα 42 Mbps HSPA, που είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμη και εγκαθίσταται στα δίκτυα παρόχων σε όλο τον κόσμο. Η Ericsson ήταν επίσης η πρώτη που παρουσίασε την ταχύτητα 56 Mbps στην CTIA στο Las Vegas το 2009.

Marie Westrin“Έχουμε πάθος για την καινοτομία και γι αυτό επιτυγχάνουμε σημαντικά ορόσημα, κάθε χρόνο. Η δύναμη που μας εμπνέει είναι να μπορούμε να εκπληρώνουμε την ανάγκη των καταναλωτών για κοινωνική δικτύωση, online παχνίδια και βιντεοδιασκέψεις και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, εν κινήσει”, δήλωσε η Η Marie Westrin, επικεφαλής radio development της Ericsson.

Στις 20 Ιανουαρίου, ο πάροχος 3 στη Σκανδιναβία, ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Ericsson για την ανάπτυξη του δικτύου HSPA σε ταχύτητα 84 Mbps. Η υλοποίηση καλύπτει ολόκληρη τη Δανία και τέσσερις μεγάλες πόλεις στη Σουηδία. Η πρώτη φάση της υλοποίησης ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2010. Οι εμπορικές υλοποιήσεις του HSPA με ταχύτητες 84 Mbps αναμένονται το πρώτο μισό του 2011.

Η επίδειξη θα δοθεί στο περίπτερο της Ericsson, στην Αίθουσα 6 στη La Fira, στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια του GSMA Mobile World Congress, που διεξάγεται στις 15-18 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι ταχύτητες που αναφέρονται είναι κορυφαίες ταχύτητες κατερχόμενης ζεύξης δικτύου. Οι πραγματικές ταχύτητες λήψης για τους πελάτες είναι χαμηλότερες και μπορεί να ποικίλλουν λόγω συμφόρησης, απόστασης από το σταθμό βάσης, τοπικών συνθηκών, υλικού, λογισμικού και άλλων παραγόντων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.