XBLOG logo @2x

Ericsson: Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου από το μεγαλύτερο ανοικτό πανεπιστήμιο στον κόσμο

Κινητά τηλέφωνα περιλαμβάνει η αίθουσα διδασκαλίας του μέλλοντος και φτάνει στα ενδότερα της Ινδίας, χάρη στη συνεργασία της Ericsson και του Indira Gandhi National Open University (IGNOU). Η Ericsson θα κατασκευάσει ένα περιβάλλον 3G μέσα από το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό για τα μαθήματα του IGNOU. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για ποικίλα θέματα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα, στην οποία μόλις το 15% των σπουδαστών φτάνουν στο λύκειο. Παράλληλα, η Ινδία υποφέρει από έλλειψη δασκάλων με ανώτερα πτυχία, ενώ το 50% των καθηγητών σε κολλέγια διδάσκουν χωρίς να διαθέτουν πτυχίο master ή PhD.

Το IGNOU ιδρύθηκε για να ανοίξει το δρόμο στη ανοικτή μάθηση και τη μάθηση εξ΄αποστάσεως. Προσφέρει διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα που ολοκληρώνονται με την απονομή πιστοποιητικών, διπλωμάτων και πτυχίων. Το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από 2.000.000 εγγεγραμμένους φοιτητές στην Ινδία καθώς και σε 34 άλλες χώρες.

Ο καθηγητής V.N. Rajasekharan Pillai, πρύτανης του IGNOU, δήλωσε σχετικά: “Το Πανεπιστήμιό μας λειτουργεί με τη θεμελιώδη αρχή της προσφοράς εκπαίδευσης στις λιγότερο ευνοημένες ομάδες της κοινωνίας. Με τη βοήθεια της Ericsson, θα δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα μάθησης που αξιοποιεί τις κινητές συσκευές για την επίτευξη υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και την ανταλλαγή πληροφοριών. Οι φοιτητές μας θα επωφεληθούν από την ευελιξία της μάθησης με το δικό τους ρυθμό, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε”.

Από την πλευρά του, ο Gowton Achaibar, πρόεδρος της Ericsson India, είπε τα εξής: “Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη της κοινωνίας. Η εκπαίδευση με κινητή ευρυζωνική τεχνολογία θα παρέχει έναν αποδοτικό και οικονομικό τρόπο μετάδοσης του περιεχομένου στους φοιτητές σε προγράμματα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε τη ραγδαία αυξανόμενη τηλεπυκνότητα στην Ινδία και να προσφέρουμε τα οφέλη της ευρυζωνικότητας και στον τομέα της εκπαίδευσης”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.