XBLOG logo @2x

Αντέχει η ελληνική αγορά 70+ Deal Sites + 6 Deal Aggregators;

Εδώ και πολλούς μήνες παρακολουθώ τα deal sites ή group buying sites ή sites με προσφορές, όπως θέλετε πείτε τα. Πρώτα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 4-5, μετά έγιναν 10, στην πορεία 20, 30, 40, 50, 60, τώρα ξεπερνούν τα 70! Πόσα deal sites αντέχει η ελληνική αγορά;

Αρχικά είχα εγγραφεί στα newsletters κάποιων site με προσφορές και λάμβανα καθημερινά την προσφορά της ημέρας με email, στην πορεία τα deal sites πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αρκετά από αυτά δεν έχουν πλέον 1 προσφορά καθημερινά, αλλά 2-3-4 ή και περισσότερες προσφορές κάθε μέρα.

Έτσι έκανα unsubscribe από τα newsletter των deal sites (για να είμαι ειλικρινής λαμβάνω ακόμα ημερήσιο newsletter από τα 3-4 top deal sites) και έκανα εγγραφή με το email μου σε δύο deal aggregators, site δηλαδή που συγκεντρώνουν όλες τις προσφορές από όλα τα deal sites καθημερινά και στέλνουν email με τις κορυφαίες προσφορές.

Εκτός από 70+ site με προσφορές λοιπόν, πλέον έχουμε και πάνω από 5 site που λειτουργούν ως deal aggregators, προβάλλουν δηλαδή κάθε μέρα όλες τις προσφορές από σχεδόν όλα τα ελληνικά deal sites, ενώ κάποια από αυτά ταξινομούν τις προσφορές σε κατηγορίες, ώστε να μπορείς να δεις με ένα κλικ τις προσφορές που σε ενδιαφέρουν (πχ εστιατόρια, ταξίδια, spa κλπ).

Αναρωτιέμαι όμως αν αντέχει η ελληνική αγορά τόσα deal sites και κατά τη γνώμη μου σίγουρα δεν αντέχει 70+ τέτοια site.

Και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των αγορών που συγκεντρώνουν αρκετά από αυτά τα site.

Αν παρατηρήσετε τις αγορές που συγκεντρώνουν τα deal sites καθημερινά, θα δείτε ότι τα 4-5 κορυφαία deal sites έχουν μεσαίο προς μεγάλο αριθμό αγορών, τα περισσότερα όμως από τα site με τις προσφορές δεν καταφέρνουν να μαζέψουν πάνω από 10-20-30 αγορές στις προσφορές που ανεβάζουν, ενώ αρκετές φορές παρατηρώ να παραμένει η ίδια προσφορά online για 3-4-5 ή και περισσότερες ημέρες.

Είμαι περίεργος να δω αν και πόσο σύντομα θα αυξηθούν κι άλλο τα site με τις προσφορές. Άραγε θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν τα 100; Ή κάπου εδώ θα σταθεροποιηθεί ο αριθμός τους, θα κλείσουν κάποια που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το κοινό και θα συνεχίσουν όσα μπορούν να έχουν πραγματικά καλές προσφορές και πολλές αγορές από το κοινό;

Και επειδή πολλοί φίλοι με ρωτάνε πώς μπορώ και παρακολουθώ τις περισσότερες προσφορές καθημερινά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε κάποιο site – deal aggregator, υπάρχουν πάνω από πέντε τέτοια site για να διαλέξετε αυτό ή αυτά που σας αρέσουν περισσότερο. Μπορείτε να εγγραφείτε με το email σας ώστε να λαμβάνετε καθημερινά τις καλύτερες προσφορές στο email σας ή να εγγραφείτε στο feed που έχουν, ώστε να ενημερώνεστε για τις προσφορές από τον αγαπημένο σας RSS reader.

Τα site – deal aggregators που μπορείτε να παρακολουθείτε είναι:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.