XBLOG logo @2x

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ | Αποχαιρετάμε τα βουνά από σκουπίδια στην Αθήνα

Μετά από περίπου 10 ημέρες (αν δε κάνω λάθος στον αριθμό των ημερών) απεργίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε σαν αποτέλεσμα η Αθήνα να γεμίσει με τόνους από σκουπίδια, βουνά από σκουπίδια σε κάθε στενάκι, δρόμο ή λεωφόρο της πρωτεύουσας όπου υπάρχει κάδος, έφτασε η ώρα επιτέλους να… αποχωριστούμε τα σκουπίδια!

Ναι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επιτέλους να λήξουν την απεργία και ήδη τα απορριμματοφόρα έχουν βγει σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προχωρούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Για να λήξει η απεργία χρειάστηκε η δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, να αρθεί η επιστράτευση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και θα έχει επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα αποχωρήσουν οι άνδρες των ΜΑΤ από το ΧΥΤΑ Λιοσίων, όπως και οι ιδιώτες που έκαναν την αποκομιδή των σκουπιδιών αυτές τις μέρες από κάποια σημεία της πόλης.

Τέλος, υπουργός και εργαζόμενοι συμφώνησαν να συζητήσουν σύντομα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν, όπως η εφεδρεία των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.

Αποχαιρετάμε λοιπόν τα βουνά από σκουπίδια και μαζί τις εικόνες σαν αυτές που ακολουθούν, τις οποίες μπορούσε να δει κανείς από όποιον δρόμο της Αθήνας και των γύρω περιοχών περνούσε το τελευταίο δεκαήμερο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.