XBLOG logo @2x

Εκλογές 2012 + Social Media

Τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις προηγούμενες εκλογές και θα παίξουν σημαντικό ρόλο και ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 ή για να το θέσω καλύτερα παίζουν ήδη σημαντικό ρόλο.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι βουλευτές έχουν ήδη προφίλ ή σελίδα στο Facebook, λογαριασμό στο Twitter και κανάλι στο YouTube, τα οποία ενημερώνουν καθημερινά με τις δραστηριότητές τους, ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο από συναντήσεις και ομιλίες τους.

Όσοι έχουν μεγάλο επιτελείο ή εθελοντές που τους υποστηρίζουν έχουν αναθέσει σε αυτούς τον χειρισμό των λογαριασμών τους στα social media, ενώ όσοι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα ή τους αρέσει να επικοινωνούν οι ίδιοι με τον κόσμο χειρίζονται οι ίδιοι τους λογαριασμούς τους στα social networks.

Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που “θυμήθηκαν” τα social media την ημέρα που οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των εκλογών, είτε φτιάχνοντας νέα προφίλ και σελίδες, είτε επαναφέροντας σε λειτουργία λογαριασμούς στα social networks που τους είχαν ξεχασμένους από… τις προηγούμενες εκλογές!

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα ρεπορτάζ για την πολιτική και τα social media της Νάσιας Κόλλια από το Protagon.gr για το YouTube channel “Εκλογές ΄12” της Google.

Δείτε το βίντεο!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.