XBLOG logo @2x

Έκλεισε η Εγνατία Οδός από τα χιόνια [Ελλάδα του 2012]

Τι κι αν φεύγουμε από το 2011 και μπαίνουμε σε λίγες μέρες στο 2012, φαίνεται ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν θα αλλάξουν ποτέ, ό,τι κι αν γίνει. Ποια είναι αυτά; Η ανοργανωσιά και η ξεροκεφαλιά που επικρατεί παντού!

Από τη μία κάποιοι ανεγκέφαλοι οδηγοί βγήκαν να ταξιδέψουν χωρίς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικες αλυσιδες ενώ γνώριζαν ότι θα χιονίσει στις περιοχές απ΄όπου θα περνούσαν (και αν δεν ενημερώθηκαν, όφειλαν να το έχουν κάνει έγκαιρα) και από την άλλη οι αρμόδιοι φορείς άφησαν να κλείσει η Εγνατία Οδός επειδή έριξε λίγο χιόνι!

Η Εγνατία Οδός, ίσως ο πιο σύγχρονος δρόμος της Ελλάδας!

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έπρεπε να έχουν βγει σε αυτούς τους δρόμους από την πρώτη στιγμή που άρχισε να χιονίζει, προκειμένου οι δρόμοι αυτοί να διατηρηθούν ανοιχτοί! Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και νομίζω δεν θα είναι και η τελευταία, δυστυχώς.

Στο βίντεο στην αρχή του post βλέπετε τα δεκάδες αποκλεισμένα αυτοκίνητα στην χιονισμένη Εγνατία Οδό, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από ένα σχολείο και τον σταθμό ΚΤΕΛ της Κοζάνης, όπου μεταφέρθηκαν εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων που “κόλλησαν” στο χιόνι, για να διανυκτερεύσουν.

Τι άλλο να σχολιάσει κανείς για αυτές τις καταστάσεις;

Και μη χειρότερα!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.