XBLOG logo @2x

EimaiMama.gr: Το καλύτερο blog για νέους γονείς

Η Ολίβια πριν από μερικούς μήνες έγινε μητέρα. Με το που έμαθε πριν από ένα χρόνο περίπου ότι είναι έγκυος ξεκίνησε ένα blog, στο οποίο κατέγραψε όλη την εμπειρία της μέσα από την εγκυμοσύνη, καθώς επίσης και το ταξίδι στη μητρότητα που ακολούθησε…

Αν και το θέμα “πατρότητα” δε με απασχολεί για την ώρα τουλάχιστον, εντούτοις παρακολουθώ το blog της Ολίβιας όλο αυτό το διάστημα και παρατηρώ ότι κάνει φοβερή δουλειά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τα πρότυπα θεματικά blog, που κάποτε λέγαμε ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Στο blog.eimaimama.gr μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές, απορίες, ιστορίες σχετικά με τα παιδιά άλλων γυναικών, tips, απορίες και πολλά πολλά άλλα, ενώ το σημαντικότερο είναι ο διάλογος που γίνεται σε όλα τα θέματα με τους αναγνώστες του blog, το οποίο πρόσφατα απέκτησε και forum για γονείς!

Η Ολίβια μέσα από το blog της τελευταία διοργανώνει και διάφορες κληρώσεις με δωρεάκια για νέους γονείς και μωρά. Το τελευταίο δώρο είναι το συλλεκτικό καρεκλάκι φαγητού Bloom Fresco Fiamma, ιδανικό για παιδιά από 0 μέχρι 6 ετών, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό σε όλο τον κόσμο! Δηλώστε συμμετοχή με ένα κλικ εδώ!

Επικοινώνησα χθες με την Ολίβια, η οποία μου απάντησε σε 2-3 ερωτησούλες σχετικά με το blog της, πόσο “κινητικοί” είναι στο ίντερνετ οι νέοι γονείς σύμφωνα με την εμπειρία της, ενώ τέλος τη ρώτησα σχετικά με ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί πολύ στο blog της που δεν είναι άλλο από τις αμοιβές των γιατρών στα ιδιωτικά μαιευτήρια που “ακολουθούν” τις τιμές δωματίων (για παράδειγμα αν πληρώσετε 5.000 ευρώ το δωμάτιο, άλλα 5.000 ευρώ θα πληρώσετε και τον γιατρό).

Δείτε τις απαντήσεις της:

  • Πώς ξεκίνησα το blog μου; Αρχές Ιουλίου του 2009 κράτησα στα χέρια μου ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης! Αφού ηρέμησα από το τρέμουλο της αρχικής συγκίνησης και χόρεψα με τον άντρα μου το χορό της ευτυχίας 20 φορές στο σαλόνι, άνοιξα ένα blog για να κρατήσω το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου σαν αναμνηστικό για την κόρη μου. Τελικά άρχισα να κάνω… έρευνες αγορών, αξιολόγηση προιόντων, να γράφω την άποψή μου για μαιευτήρια, βλαστοκύτταρα και ότι αφορά το θέμα παιδί… Σήμερα πια γράφω για ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Οι αναγνώστες του «Είμαι μαμά», μάλιστα, συμμετέχουν ενεργά, στέλνοντας τις δικές τους εμπειρίες! Πλέον έχουμε και το δικό μας forum! Πρωταγωνίστρια όλων, φυσικά, είναι η μικρή μου νεράιδα, η Αθηνά!
  • Πόσο κινητικοί είναι οι νέοι γονείς στο ίντερνετ; Οι νέοι γονείς έχουν αρχίσει και το ψάχνουν πολύ το θέμα! Αγοράζουν από e-shops της Ελλάδας και του εξωτερικού και ανατρέχουν στο αγαπημένο Google για ό,τι θέμα προκύψει, είτε αυτό είναι παιδιατρικής και γυναικολογικής φύσης, είτε αφορά άλλα, όπως αναζήτηση παιδότοπων, αγορά καροτσιού, θέματα για βάφτιση! Βέβαια, είναι ακόμα άπειροι ως προς το «φιλτράρισμα» των πληροφοριών, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αγχώνονται με όσα διαβάζουν, ειδικά για θέματα παιδιατρικής!
  • Σχετικά με την αμοιβή των γιατρών στα ιδιωτικά μαιευτήρια: Όταν τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου ρωτήσαμε τον πρώτο γιατρό μας, ποια θα ήταν η αμοιβή του, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως: η αμοιβή του διαμορφωνόταν ανάλογα με το δωμάτιο του ιδιωτικού μαιευτηρίου που θα επιλέγαμε! Όσο πιο ακριβό το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη η αμοιβή! Δεν μπόρεσε να το χωρέσει το μυαλό μου, το θεώρησα άδικο και -αν μου επιτρέπεις- άτιμο! Έτσι μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να αλλάξω γιατρό και να βάλω πλώρη για το δημόσιο. Ριζική αλλαγή! Όλα πήγαν καλά και απόλαυσα τη γέννα και τη διαμονή μου στο Αρεταίειο από την αρχή μέχρι το τέλος! H συμβουλή μου είναι: κάνε αυτό που νιώθεις! Υπάρχουν γονείς που ζορίζονται πολύ οικονομικά, όμως θεωρούν υποχρέωσή τους να γεννήσουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Κάποιοι “ντρέπονται” να αλλάξουν γιατρό, άλλοι επηρεάζονται από τον κύκλο τους που φρικάρει στο άκουσμα του “δημόσιο μαιευτήριο”. Γενικά, υπάρχει ελλειπής ενημέρωση σε θέματα τοκετού στην Ελλάδα. Οι έγκυες θα πρέπει να ενημερωθούν για τα “δικαιώματα” τους και να επιλέξουν να γεννήσουν το παιδί τους με τον τρόπο που αυτές ονειρεύονται!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.