XBLOG logo @2x

Efergy Aircontrol Review: Κάντε το κλιματιστικό σας… έξυπνο

Όσοι αγοράζουμε κλιματιστικό ξέρουμε ότι θα το κρατήσουμε για πολλά χρόνια, και σκοπεύουμε να πάρουμε άλλο όταν χαλάσει ή όταν μας περισσέψουν λεφτά για να κάνουμε αναβάθμιση. Ωστόσο με την άνοδο των “έξυπνων” συσκευών και του “έξυπνου” σπιτιού αυτά μοιάζουν όλο και πιο “χαζά.” Εδώ έρχεται η Efergy με μια νέα συσκευή που τα μετατρέπει σε έξυπνα.

Η Efergy, μια πολυεθνική εταιρία του 2006 που μας βοηθάει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα με απλές συσκευές, έφερε στην Ελλάδα τη νέα συσκευή Efergy Aircontrol για τον απομακρυσμένο έλεγχο του air condition μέσω του κινητού μας. Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της, είναι πανεύκολο στη χρήση και μας βοηθάει να σώσουμε λεφτά επειδή μπορεί να εξοικονομήσουμε μέχρι και 20% από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Το Efergy Aircontrol είναι μια συσκευή που μπαίνει στη πρίζα και επιτρέπει τον χειρισμό του κλιματιστικού μέσω υπέρυθρων ακτίνων, όπως τα κλασικά τηλεχειριστήρια. Διαθέτει επίσης WiFi για να μπορείτε να το χειρίζεστε μέσω του κινητού, αισθητήρες αναγνώρισης της θερμοκρασίας και της υγρασίας, και μια οθόνη η οποία προβάλει την θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου, καθώς και άλλα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν (για παράδειγμα προειδοποιεί όταν χαθεί η σύνδεση του WiFi για να ξέρετε ότι δεν είναι συνδεδεμένο με το κινητό).

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Efergy Aircontrol είναι πανεύκολη: απλά το βάζετε στη πρίζα, κατεβάζετε την επίσημη εφαρμογή στο κινητό σας (υποστηρίζει iPhone και Android) και ακολουθείτε τις οδηγίες. Τα βήματα ενεργοποίησης είναι απλά και περιλαμβάνουν την εισαγωγή των στοιχείων του WiFi σας (SSID-όνομα και κωδικό πρόσβασης) και την εισαγωγή ενός PIN προστασίας του Aircontrol. Στη συνέχεια πρέπει απλά να πατήσετε το κουμπί ενέργειας στο τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού σας, για να βρει ποιο μοντέλο έχετε, και τελειώσατε.

Το καλύτερο είναι ότι το Aircontrol υποστηρίζει όλα τα γνωστά και άγνωστα κλιματιστικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άμα το δικό σας δεν είναι επώνυμο. Σύμφωνα με την εταιρία, είναι συμβατό με το 99,99% των κλιματιστικών που κυκλοφορούν στην αγορά, αρκεί να διαθέτει τηλεχειριστήριο υπέρυθρης τεχνολογίας και είναι τύπου split (ξεχωριστή εσωτερική και εξωτερική μονάδα).

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή του Efergy Aircontrol είναι πανεύκολη στη χρήση και μινιμαλιστική. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, να ελέγξετε την ροή του αέρα (swing), την θερμοκρασία και την λειτουργία.

Όμως τα παραπάνω είναι οι βασικές λειτουργίες ενός κλιματιστικού ή ενός τηλεχειριστηρίου. Το Aircontrol έχει πολλές ακόμα λειτουργίες που μετατρέπουν κάθε air condition σε έξυπνο, πατώντας το κουμπί “Smart” στην εφαρμογή.

Αυτές είναι οι έξυπνες λειτουργίες του:

Σταθερή θερμοκρασία (Temperature Constant)
Για μία προκαθορισμένη περίοδο το Aircontrol θέτει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 12:00 με 15:00, η θερμοκρασία μπορεί να είναι στους 23-26 βαθμούς Κελσίου. Έτσι εξασφαλίζετε ότι πάντα το δωμάτιο θα έχει την ιδανική θερμοκρασία.

Efergy Aircontrol screenshot (5)

Καμπύλη θερμοκρασίας (Temperature Curve)
Το καλοκαίρι μπορεί να γίνει ανυπόφορο και για αυτό πολλοί κοιμόμαστε με το A/C ανοιχτό. Όμως επειδή μπορεί να μας παγώσει μέσω του “Καμπύλη θερμοκρασίας” ορίζουμε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για κάθε ώρα.

Efergy Aircontrol screenshot (6)

Αυτόματη επιστροφή (Auto home)
Το “Αυτόματη επιστροφή” είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας, το Efergy Aircontrol το καταλαβαίνει χάρη στο GPS του κινητού σας και μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα το κλιματιστικό για να έχετε ένα δροσερό σπίτι πριν καν ανοίξετε την πόρτα.

Πιο αναλυτικά, όταν βρίσκεστε καθ οδόν για το σπίτι σας, στα περίπου 5χιλ. απόσταση: Το κλιματιστικό σας θα ξεκινήσει στη ψύξη/θέρμανση στους 24 βαθμούς, αν η θερμοκρασία του δωματίου είναι χαμηλότερη των 17 βαθμών. Αυτή η λειτουργία απαιτεί την εφαρμογή και τη συσκευή να είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi τη πρώτη φορά, για να ορισθεί η τοποθεσία του σπιτιού στο παρασκήνιο, και θα πρέπει να επιτρέπεται η λειτουργία εντοπισμού θέσης στο smartphone σας.

Το καλό με το Efergy Aircontrol είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο με το Aircontrol (μέσω WiFi δηλαδή), οπότε όταν λείπετε μπορείτε να ανοίξετε τα δεδομένα του κινητού (3G/4G) για να χειριστείτε το κλιματιστικό. Χάρη σε αυτό λειτουργεί το “Αυτόματη επιστροφή” και μπορείτε ακόμη να κλείσετε το κλιματιστικό άμα το ξεχάσατε ανοιχτό ή να κάνετε άλλες αλλαγές σαν να ήσασταν στον ίδιο χώρο.

Efergy Aircontrol screenshot (3)

Αυτόματο σβήσιμο (Auto sleep mode)
Αυτή η λειτουργία συνιστάται για όσους κοιμούνται με το A/C ανοιχτό. Ουσιαστικά κρατάει τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα και παράλληλα σας βοηθάει να σώσετε χρήματα.

Χρονοδιακόπτης (Timer)
Ο Χρονοδιακόπτης του Aircontrol επιτρέπει το αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο του κλιματιστικού μια συγκεκριμένη ώρα. Για παράδειγμα άμα το βράδυ θέλετε να κοιμηθείτε μπορείτε να το ορίσετε για να κλείσει την ώρα που θα κοιμηθείτε και να ανοίξει αυτόματα, σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, όταν ξυπνήσετε.

Efergy Aircontrol screenshot (7)

Κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά (Child Lock)
Όσοι είστε γονείς θα βρείτε χρήσιμη και την λειτουργία “Κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά” χάρη στην οποία το Aircontrol αποτρέπει τον χειρισμό του κλιματιστικού μέσω του τηλεχειριστηρίου του. Έτσι τα παιδιά σας, ή κάποιος άλλος, δεν θα μπορούν να πειράξουν το κλιματιστικό χωρίς την άδειά σας.

Μπορείτε να ορίσετε άμα θέλετε να κλειδώσετε όλα τα κουμπιά ή όλα τα κουμπιά με εξαίρεση αυτό της ενέργειας για να μπορούν οι άλλοι να το ενεργοποιήσουν/απενεργοποιήσουν όταν εσείς λείπετε.

Efergy Aircontrol screenshot (8)

Φωτισμός ενδείξεων
Η τελευταία επιλογή στην εφαρμογή του Aircontrol δεν έχει να κάνει με το κλιματιστικό, αλλά για το ίδιο το Aircontrol. Ουσιαστικά με αυτό επιλέγετε αν θέλετε να μένει πάντα ανοιχτή η οθόνη, πάντα κλειστή ή να ανοίγει αυτόματα, όταν πιστεύει ότι είναι αναγκαίο.

Efergy Aircontrol screenshot (9)

Στη χρήση

Το Aircontrol, όπως υπόσχεται η Efergy, είναι πανεύκολο στη χρήση. Απλά ανοίγετε την εφαρμογή και κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε. Όσο καιρό δοκίμασα τη συσκευή ποτέ δεν είχα αποσύνδεση από το WiFi και δεν αντιμετώπισα ούτε ένα πρόβλημα ή bug. Η εφαρμογή ανοίγει αμέσως και είναι ήδη συνδεδεμένη στο Aircontrol.

Efergy Aircontrol review

Το μόνο θέμα που είχα με την εφαρμογή εμφανίστηκε όταν προσπάθησα να ελέγξω το κλιματιστικό έξω από το σπίτι. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν μπορούσα να συνδεθώ και το παράτησα, όμως την επόμενη φορά που το δοκίμασα το άφησα ανοιχτό για ένα λεπτό και τελικά συνδέθηκε επιτυχώς. Τώρα συνδέεται αμέσως στη συσκευή από όποιο δίκτυο και αν είμαι (είτε στο WiFi της δουλειάς είτε μέσω 4G). Το αναφέρω μόνο και μόνο για να σας ενημερώσω ότι δουλεύει κανονικά, και αν έχετε το ίδιο θέμα απλά περιμένετε ένα λεπτό.

Από την εφαρμογή δεν λείπει τίποτα και μάλιστα είναι μεταφρασμένη στα ελληνικά. Δύο ακόμα έξτρα λειτουργίες που διαθέτει είναι η προβολή της πραγματικής θερμοκρασίας και της υγρασίας του χώρου, και ο χειρισμός της τηλεόρασης, αφού διαθέτει υπέρυθρες.

Efergy Aircontrol packaging

Επίλογος

Σε γενικές γραμμές το Aircontrol είναι μια ωραία συσκευή που κάνει ό,τι ακριβώς υπόσχεται χωρίς προβλήματα. Αν το αγοράσετε, το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείτε σε ποια πρίζα θα το βάλετε, και τίποτα άλλο. Είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με κόστος €125 και αξίζει η αγορά του άμα θέλετε να κάνετε το κλιματιστικό σας έξυπνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.