XBLOG logo @2x

EcoNews.gr: Portal για το Περιβάλλον

Έξι μήνες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η ο επανασχεδιασμός και η ανακατασκευή του econews.gr, ώστε να λειτουργήσει και πάλι το περιβαλλοντικό site που πρωτοεμφανίστηκε στον αέρα του internet το 2004.

Το econews.gr, σε νέα πλατφόρμα και με φιλικό σχεδιασμό για τον χρήστη, περιστρέφεται γύρω από 10 θεματικούς άξονες, με κύριες ενότητες τη φύση, το περιβάλλον, την οικολογία, την ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη. To site δεν απευθύνεται μόνο σε πολίτες και οργανώσεις με οικολογικές ευαισθησίες και δράσεις, αλλά σε όλους μας.

Οι συντάκτες του econews.gr παρακολουθούν περισσότερες από 300 ελληνικές και διεθνείς πηγές, καταγράφοντας τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος.

Το econews.gr πέρασε στην κυριότητα της Newslink Hellas τον Ιούνιο του 2008 και συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας στην μεγαλύτερη περιβαλλοντική έκθεση των Βαλκανίων «Ecotec 2009», που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 6 Απριλίου στο Expo Athens στην Ανθούσα. Εκεί θα στηθεί και περίπτερο, για να ενημερωθούν οι επισκέπτες της έκθεσης για τις δράσεις και τη λειτουργία του περιβαλλοντικού portal.

Απ΄ότι είδα η νέα έκδοση του site βασίζεται στην πλατφόρμα του WordPress, ενώ διαθέτει και RSS feed για να ενημερώνεστε για ό,τι νέο προστίθεται σε αυτό από τον αγαπημένο σας RSS Reader, που στη δική μου περίπτωση είναι το Google Reader!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.