XBLOG logo @2x

Earlybird: Η επόμενη πηγή εσόδων του Twitter;

To Τwitter από ότι φαίνεται προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση που έχει ως στόχο να αυξήσει τα έσοδα της εταιρίας. Πριν από λίγες μέρες δημιουργήθηκε το twitter account @Earlybird, που ως βασική λειτουργία του θα είναι να “ποστάρει” προσφορές από διάφορες εταιρίες.

Το Earlybird αποτελεί ουσιαστικά μία ακόμη πηγή εισόδων για το Twitter και έρχεται ως εξέλιξη των promoted tweets και sponsored trends.

Μέσα από το @Earlybird, το Twitter θα κάνει ReTweet σε προσφορές που θα έχουν ανεβάσει πρώτα οι διαφημιζόμενοι και αυτές οι προσφορές εννοείται ότι θα απευθύνονται στην κοινότητα του Twitter.

Από όσα έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα οι προσφορές αυτές θα έχουν μία συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε και από τα λόγια της Carolyn Penner στο Read Write Web, που ενθαρρύνει τους χρήστες του Twitter να ξυπνούν νωρίς για να βρίσκουν τις προσφορές.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε. Από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα το Twitter ύστερα από 4 χρόνια λειτουργίας να προσπαθήσει να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση. Πάντως τα πρώτα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους ανθρώπους του Twitter, καθώς οι διαφημιστικές εταιρίες βλέπουν σημαντικά αποτελέσματα μέσα από την προώθηση των προϊόντων τους σε αυτή την υπηρεσία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.