XBLOG logo @2x

Δωρεάν Ίντερνετ για όλους στο Λιμάνι του Πειραιά

Ετοιμάζεσαι για τις διακοπές σου και πρόκειται να ταξιδέψεις με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά; Αν είσαι… ιντερνετάκιας και σερφάρεις από παντού, τα νέα είναι ευχάριστα για σένα, αφού το λιμάνι του Πειραιά παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλους μέσω Wi-Fi!

Έτσι, αν –χτύπα ξύλο- καθυστερήσει να σαλπάρει το πλοίο σου για το νησί που επέλεξες να περάσεις τις διακοπές σου, βγάζεις το smartphone ή το tablet σου για να σερφάρεις λιγάκι, τη στιγμή που η κοπέλα σου πχ θα έχει πιάσει ψιλή κουβεντούλα με τις φίλες της στο MSN μέσω του eBuddy από το δικό της smartphone.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, η εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών σε όλο το λιμάνι έχει ολοκληρωθεί και η παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ καλύπτει γεωγραφικά όλους τους χώρους του λιμανιού, από τη σχολή Δοκίμων και το Παλατάκι μέχρι τον επιβατηγό σταθμό «Βασιλειάδη» στη Δραπετσώνα.

Για να μπει ο επιβάτης-χρήστης στο ίντερνετ μέσω του ασύρματου δικτύου του λιμανιού, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδεθεί με το πλησιέστερο Wi-Fi access point και αφού ανοίξει τον browser της συσκευής του να πληκτρολογήσει τον πενταψήφιο αριθμό που θα εμφανιστεί σε ειδικό πεδίο της σελίδας προκειμένου να εισέλθει στο δίκτυο.

Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 285 συνδέσεις καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΛΠ, ενώ ο μέγιστος αριθμός συνδέσεων παρατηρήθηκε στις 17 Ιουνίου 2011 οπότε και 1208 χρήστες-επιβάτες συνδέθηκαν στο ίντερνετ μέσω του δικτύου του λιμανιού.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.