XBLOG logo @2x

Τι αλλάζει στον τρόπο κατοχύρωσης Domain Names .com .net .org

Domain Names

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 η κατοχύρωση όλων των gTLDs από την ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) όπως τα com, net, org, info κτλ αλλάζει σημαντικά.

Ενημερωθήκαμε σχετικά από την INTEC Hosting Solutions, την εταιρία που εμπιστευόμαστε για τα domain name μας αλλά και το web hosting του xblog.gr, και σας μεταφέρουμε τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήστε, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να γίνει suspend το domain name σας.

Για την προστασία του ιδιοκτήτη του domain name η ICANN προχωρά στην αποστολή email για έγκριση – validation για διάφορες ενέργειες που αφορούν τα στοιχεία της επαφής του ιδιοκτήτη.

Ένα email με σύνδεσμο για επαλήθευση στέλνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Νέα κατοχύρωση domain name: ένα email με σύνδεσμο για το validation της κατοχύρωσης θα σταλεί στην διεύθυνση email του ιδιοκτήτη.
  2. Αλλαγή στοιχείων επαφής ιδιοκτήτη: ένα email με σύνδεσμο για επαλήθευση σε περίπτωση αλλαγής σε Όνομα, Επίθετο ή Email ιδιοκτήτη
  3. Μεταφορά Domain: ένα email με σύνδεσμο για να εγκρίνει τη μεταφορά

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του ιδιοκτήτη σε κάποιο απο τα παραπάνω email, αυτό θα σημαίνει απενεργοποίηση του domain name μετά από 15 ημέρες!

Αν μετά γίνει επιβεβαίωση του email, τότε ενεργοποιείται το domain name ξανά.

Θα πρέπει όλοι οσοι θέλετε να κατοχυρώσετε κάποιο διεθνές domain να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση email η οποία να είναι έγκυρη για αποφυγή διαγραφής του domain.

Σε περίπτωση που έχετε κατοχυρωμένο κάποιο domain και έχετε αλλάξει email φροντίστε άμεσα να ενημερώσετε την επαφή του domain με το νέο email.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.