XBLOG logo @2x

Digea: Το ψηφιακό σήμα στη Ρόδο!

Στην πόλη της Ρόδου φθάνει το ψηφιακό σήμα της Digea στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση των καναλιών Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, Σκαϊ και Star! Η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα γίνει από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, φέρνοντας το ψηφιακό σήμα σε 80.000 κατοίκους στην Πόλη της Ρόδου!

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια  του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz).

Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith». H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας.

Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται  για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.

Σχετικά με την Digea

Η Digea είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια  εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, Σκαϊ και Star και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανέλαβε πρόσφατα και την ψηφιακή εκπομπή 8 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6 TV, Attica TV, Extra Channel 3, High TV, Mad TV, MTV Greece, NickelOdeon και Sport TV στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.