XBLOG logo @2x

Diaspora: Το νέο Facebook;

Μπορεί να έχετε ακούσει τον τελευταίο καιρό τον «θόρυβο» που υπάρχει σχετικά με ένα νέο project, το οποίο ονομάζεται “Diaspora” και απ΄ότι φαίνεται φιλοδοξεί να γίνει ο μεγάλος αντίπαλος του γνωστού social network Facebook και γιατί όχι να το ξεπεράσει κιόλας!

Τι είναι το Diaspora;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την διαμάχη σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το Facebook για τα προσωπικά μας δεδομένα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τέσσερις φοιτητές από την Νέα Υόρκη με το “Diaspora”.

Φανταστείτε το κάτι σαν ένα νέο Facebook, αλλά τώρα ο κάθε χρήστης θα έχει τον δικό του server (seed). Εκεί θα μπορεί να ανεβάζει ό,τι θέλει, όπως φωτογραφίες και βίντεο, και μετά ο χρήστης θα είναι αυτός που θα επιλέγει τι θα μοιράζεται με τους υπόλοιπους χρήστες. Έτσι διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όλων των χρηστών.

Έτσι, λοιπόν, πριν από λίγους μήνες το group αυτό των τεσσάρων παιδιών δημιούργησαν στο kickstarter έναν “έρανο”. Εκεί ο καθένας μπορούσε να δώσει όποιο ποσό ήθελε από 1 δολάριο έως και μερικές χιλιάδες δολάρια. Ο αρχικός στόχος ήταν να μαζευτούν 10 χιλιάδες δολάρια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη! Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μαζεύτηκαν 10.000 δολάρια, αλλά ο κόσμος συνέχιζε να προσφέρει χρήματα και το συνολικό ποσό έφτασε τις 200.000 δολάρια! Τώρα, με αυτό το ποσό, οι τέσσερις φοιτητές έχουν όλο το καλοκαίρι για να “χτίσουν” το Diaspora. Μένει να δούμε αν τελικά θα τα καταφέρουν!

Από το πρώτο τους post στο blog τους όμως φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο.

Ένα από τα screenshot που δημοσίευσαν, δείχνουν πως θα είναι το design της σελίδας, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα demo της λειτουργίας του!

Diaspora

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.