XBLOG logo @2x

Η Dell αποκαλύπτει νέα πλατφόρμα cloud για το Microsoft Azure Stack

Η Dell EMC ανακοίνωσε πρόσφατα την πλατφόρμα Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack, μια νέα, έτοιμη για χρήση, πλατφόρμα υβριδικού cloud, η οποία βασίζεται στο Microsoft Azure Stack. Η νέα αυτή πλατφόρμα, βοηθά τους οργανισμούς να τυποποιήσουν το δικό τους οικοσύστημα στο Microsoft Azure, για να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους με αυτοματοποιημένες λειτουργίες παροχής υπηρεσιών ΙΤ, για την υποστήριξη παραδοσιακών αλλά και νέων εφαρμογών σχεδιασμένων για λύσεις cloud. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί να έχουν καλύτερη επαφή με τους πελάτες τους, να μειώνουν το χρόνο παράδοσης των νέων τους υπηρεσιών και να αποδεσμεύουν πόρους, έτσι ώστε να εστιάζουν στην προσθήκη επιχειρηματικής αξίας.

“Το cloud είναι ένα μοντέλο λειτουργίας, όχι μια τοποθεσία και η υιοθέτηση ενός υβριδικού μοντέλου έχει καταστεί πλέον η σαφής επιλογή”, αναφέρει σχετικά ο Peter Cutts, senior vice president, Hybrid Cloud Platforms, Dell EMC. “Καταστήσαμε τις πλατφόρμες υβριδικού cloud απλούστερες και έτοιμες προς χρήση, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς και να εγκαθιστούν νέες εφαρμογές, να βελτιστοποιούν τους πόρους τους, να ελέγχουν το κόστος και να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες στους πελάτες τους”.

Η νέα πλατφόρμα Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack, συνδυάζει την πρωτοπορία της Dell EMC στις υποδομές cloud παγκόσμιας κλάσης, με τη μακρά ιστορία συνεργασίας με τη Microsoft, η οποία περιλαμβάνει την διάθεση του πρώτου, στον κλάδο, υβριδικού cloud βασισμένου σε τεχνολογία Microsoft τον Οκτώβριο του 2015. Σύμφωνα με την IDC, η Dell EMC ήταν No. 1 στην παγκόσμια αγορά υποδομών cloud το 2016 με έσοδα $5.7 δισεκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 17.6%.

Η νέα δυνατότητα συμπληρώνει τις έτοιμες προς χρήση πλατφόρμες Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, οι οποίες εμφανίστηκαν εδώ και πάνω από τρία χρόνια, καθώς και το Dell EMC Native Hybrid Cloud το οποίο συνδυάζει hardware, software και αυτοματοποίηση, με στόχο την απλοποίηση των υπηρεσιών Πληροφορικής και τη μείωση του χρόνου παράδοσης στην αγορά, για τους πελάτες σε όλον τον κόσμο.

Σταθερή εμπειρία χρήσης για δημόσιο και ιδιωτικό cloud σε τοπικό (on-premises) επίπεδο.
Η διαλειτουργικότητα μεταξύ των πόρων του δημόσιου και του ιδιωτικού cloud έχει γρήγορα εξελιχθεί σε κορυφαία προϋπόθεση για τις υποδομές Πληροφορικής πολλών οργανισμών. Η έτοιμη προς χρήση πλατφόρμα Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack, παρέχει μια σταθερή εμπειρία σε όλο το φάσμα του δημόσιου cloud Azure και του ιδιωτικού cloud με Azure Stack. Βασίζεται στους κορυφαίους στον κλάδο Dell EMC PowerEdge servers και το Dell EMC Networking. Ως μια υβριδική πλατφόρμα cloud έχει σχεδιαστεί, λειτουργεί και υποστηρίζεται ως μια ενιαία πλατφόρμα με ένα έτοιμο προς χρήση stack.
Το Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack προσφέρει ένα πραγματικό υβριδικό cloud, που επιταχύνει την ανάπτυξη και εγκατάσταση εφαρμογών, μέσω της παροχής μιας σταθερής προγραμματιστικής επιφάνειας μεταξύ του Azure και του Azure Stack. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οργανισμοί να έχουν πρόσβαση, με οικονομικό τρόπο, στην ασφαλή δημιουργία και χρήση υπηρεσιών για παραδοσιακές και εγγενής σε περιβάλλον cloud εφαρμογές στο Azure και στο Azure Stack. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων, χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια, η προστασία, η ποιότητα και η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός με τις κορυφαίες, στην κατηγορία τους, τεχνολογίες backup και κρυπτογράφησης της Dell EMC, παρέχουν έναν σταθερό τρόπο προστασίας και διασφάλισης των δεδομένων για όλους τους πελάτες, που διαθέτουν ένα περιβάλλον τοπικού και δημόσιου cloud, βασισμένου στο Azure. Επιπλέον, η υιοθέτηση του Pivotal Cloud Foundry στο Azure θα επεκταθεί στο Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack. Έτσι παρέχονται υβριδικά μοντέλα cloud με σταθερές υπηρεσίες, APIs και μοντέλα χρήσης τόσο σε τοπικό (on-premises) ή εξωτερικό (off-premises) επίπεδο.

Οι υπηρεσίες της Dell EMC απλοποιούν την εγκατάσταση και τη διαχείριση
Οι υπηρεσίες της Dell EMC είναι διαθέσιμες σε κάθε βήμα της πορείας, από τον στρατηγικό σχεδιασμό, την υλοποίηση, τη λειτουργία και τη συνεχή υποστήριξη. Οι ειδικοί της Dell EMC παρέχουν πρακτική καθοδήγηση στη βελτιστοποίηση και επέκταση της πλατφόρμας υβριδικού cloud των πελατών, έτσι ώστε οι τελευταίοι, να είναι σε θέση να επιτυγχάνουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Αυτές οι δραστηριότητες, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και εξατομίκευση των καταλόγων υπηρεσιών, ενισχύοντας τα συστήματα διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης και επεκτείνοντας τα συστήματα παρακολούθησης και μέτρησης στο Azure Stack. Η Dell EMC παρέχει υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της πλατφόρμας, με κάθε υποσύστημα να υποστηρίζεται από αυτοματοποιημένα προληπτικά και προγνωστικά εργαλεία, καθώς και έναν εξειδικευμένο τεχνικό υπεύθυνο λογαριασμού (Technical Account Manager), στο πλαίσιο των υπηρεσιών υποστήριξης ProSupport Plus. Με την υποστήριξη των Hybrid Cloud Platforms από τις υπηρεσίες Dell EMC Services, οι οργανισμοί μπορούν πλέον να αφοσιωθούν στην παροχή διαφοροποιημένων υπηρεσιών, αντί να ασχολούνται με τη σύνθεση και τη διαχείριση των υποδομών τους. 

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους βασικούς παράγοντες υιοθέτησης του υβριδικού cloud
Για την κατανόηση του τρόπου, με τον οποίο οι εταιρείες μετασχηματίζουν τις επιχειρήματικές τους διαδικασίες και με στόχο την ανάλυση των ωφελειών, του κόστους και των παραγόντων που σχετίζονται με τη χρήση των μοντέλων εγκατάστασης cloud, η Dell EMC ζήτησε από την εταιρεία IDC να διεξάγει μια διεθνή μελέτη σε 1.000 μεσαίου και μεγάλου μεγέθους οργανισμούς, που χρησιμοποιούν και/ή αξιολογούν ιδιωτικά και δημόσια clouds.

Η έρευνα με τίτλο IDC Cloudview Survey, διαπίστωσε ότι,το 79,7% των μεγάλων εταιρειών (με 1.000 ή περισσότερους εργαζόμενους), αναφέρουν ότι διαθέτουν ήδη μια στρατηγική για υβριδικό cloud. Επιπλέον, το 51,4% χρησιμοποιεί ήδη πόρους τόσο από δημόσια όσο και ιδιωτικά cloud, με ένα επιπρόσθετο 29,2% να αναμένεται να πράξει το ίδιο, μέσα στο επόμενο έτος.2
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύθηκαν στη μελέτη της IDC με τίτλο “Η δύναμη του υβριδικού cloud” (The Power of Hybrid Cloud), αποκάλυψε επίσης ότι, το συνολικό κόστος της ιδιοκτησίας αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες, για την υιοθέτηση του cloud. Άλλα κριτήρια για μελλοντικές αποφάσεις πάνω στην υποδομή Πληροφορικής σε εφαρμογές, που υποστηρίζονται από περιβάλλοντα cloud, περιλαμβάνουν τη φυσική ασφάλεια και την ασφάλεια δεδομένων σε ποσοστό 34%, καθώς και τη λειτουργική ευελιξία σε ποσοστό 33%, μαζί με την προσθήκη ευελιξίας των οικονομικών μοντέλων. Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει την αξία του έτοιμου προς χρήση, υβριδικού cloud, η οποία εξισορροπεί τα υπέρ και τα κατά διαφορετικών μοντέλων υλοποίησης cloud.

Διαθεσιμότητα:
To Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack αναμένεται να είναι διαθέσιμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.