XBLOG logo @2x

Εκσυγχρονισμός του data warehousing με το SAP BW/4HANA

Η SAP SE (NYSE: SAP) παρουσίασε πρόσφατα τo SAP BW/4HANA, μια εφαρμογή νέας γενιάς για τo data warehousing που διευκολύνει τη λειτουργία της ψηφιακής επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο.  Παράλληλα με την παραδοσιακή on-premise ανάπτυξη, η νέα αυτή λύση θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Amazon Web Services (AWS) καθώς και στο SAP HANA Enterprise Cloud service, ώστε οι εταιρίες να μπορούν να εκσυγχρονίσουν το περιβάλλον data warehousing και να επιταχύνουν το ψηφιακό τους ταξίδι στο cloud.

Με το SAP BW/4ΗΑΝΑ, οι εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν real-time analytics πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας νέας προσέγγισης στο logical data warehouse που παρέχει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των δεδομένων, τόσο παλαιότερων, όσο και εκείνων σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μάλιστα μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα IT, εντός ή ακόμα και εκτός της εταιρείας. Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για  ανοιχτά, επεκτάσιμα συστήματα IT, η λύση SAP BW/4HANA θα παρέχει ένα περιβάλλον data warehousing για γρήγορη ανάπτυξη εφαρμογών, ένα μοντέρνο user interface, εξελιγμένο multi temperature data handling, καθώς και υποστήριξη για cloud-ready δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των AWS και του SAP HANA Enterprise Cloud, αλλά και άλλες πλατφόρμες cloud που έπονται.

Κάνοντας τις επιχειρήσεις ακόμα πιο ευέλικτες

Για να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και τις σύχρονες απαιτήσεις, οι χρήστες του SAP BW/4HANA θα έχουν το πλεονέκτημα σύγχρονων τεχνικών data modeling μαζί με ένα ενιαίο και περισσότερο εξελιγμένο μοντέλο data warehouse. Επιπλέον, τα απλουστευμένα και εύχρηστα χαρακτηριστικά διαχείρισής του, θα προσφέρουν πιο ευέλικτη ανάπτυξη δεδομένων αποθήκευσης  εξασφαλίζοντας βελτιωμένα  business insights σε πραγματικό χρόνο. Οι επιχειρηματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι βασισμένες στο SAP S/4HANA, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν παλαιότερα ή πιο καθιερωμένα data warehouse περιβάλλοντα (SQL-based), με αποτέλεσμα ταχύτερες και πιο πολυμορφικές λύσεις για data warehouse με στόχο πάντα την ευελιξία.

Ο Diego Lombardini, head of Finance Systems, Fairfax Media Pty. Ltd τόνισε: “Όντας από τους πρώτους χρήστες του SAP BW/4HANA σε AWS, μειώσαμε τη συνολική, μας παραγωγή κατά 50%, γεγονός που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μια δυνατή πλατφόρμα analytics με ελάχιστα χρήματα σε μόλις τρεις μήνες.” “Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουμε τη συνεχώς μεταβαλλόμενη δουλειά μας, τώρα έχουμε στη διάθεση μας ένα ευέλικτο και υψηλών προδιαγραφών cloud περιβάλλον που διασφαλίζει την αποτελεσματικότητά μας σήμερα αλλά και στο μέλλον”.

Οι πελάτες του SAP BW/4HANA απολαμβάνουν μια σειρά απο πλεονεκτήματα:

  • Μια  ολοκληρωμένη πλατφόρμα data management, η οποία θα ‘τρέχει’ μια ψηφιακή επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο,  μέσω μιας αυτοματοποιημένης πρόσβασης στις πληροφορίες στο SAP HANA και που θα συνδυάζει SQL data logic με δεδομένα εφαρμογών που θα αντλούνται αυτόματα από το SAP S/4HANA.
  • Κορυφαία απόδοση μέσω εξελιγμένων, in-memory analytics και pushdown αλγορίθμων.
  • Ευκολότερη ανάπτυξη εφαρμογών με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο user interface ικανό να εμπλουτίζει τη ροή των δεδομένων
  • Περιορισμένη διαχείριση δεδομένων καθώς και κόστος χωρητικότητας, μέσω μιας αυτοματοποιημένης διανομής multi temperature data.
  • Εύκολη μετάβαση από το SAP Business Warehouse application στο SAP BW/4HANA μέσα από τις απαραιτήτες, διαθέσιμες λειτουργίες.

Αυξάνοντας την πολυμορφικότητα στο Cloud

Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν εύκολα να εχουν πρόσβαση σε ένα επαρκές σύστημα data warehouse, το SAP BW/4HANA θα είναι διαθέσιμο στην αγορά με δυνατότητα για  AWS και SAP BW/4HANA Enterprise Cloud αλλά και επιπλέον δυνατότητες για cloud deployment.

Επιπλέον, το SAP BW/4HANA έχει τη δυνατότητα να συνδέεται ανεμπόδιστα με τη λύση SAP BusinessObjects™ Cloud, η οποία θα παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον για επισκόπηση, storytelling και αξιοποίηση δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, το SAP BW/4HANA έρχεται με ήδη υπάρχουσα συμβατότητα με το SAP Digital Boardroom. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα προσθέσουν ευελιξία, πολυμορφικότητα, ενώ είναι  αποδοτικά και σε επίπεδο επένδυσης.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του SAP BW/4HANA, η SAP εξέδωσε μια νέα πιστοποίηση για το AWS’s memory-optimized X1 . Η νέα αυτή πιστοποίηση καλύπτει μια scale-out ανάπτυξη έως και 7 nodes, φτάνοντας συνολικά στα 14 ΤΒ μνήμης, κάνοντας τη την ιδανική πλατφόρμα για τους πελάτες που επιθυμούν να περάσουν όγκο δεδομένων από το enterprise στο SAP HANA ή στο AWS. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες πιστοποιήσεις καθώς και για τις  περιπτώσεις του X1, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της AWS  https://aws.amazon.com/ καθώς και το blog της https://aws.amazon.com/blogs/aws/.

Ο Peter DeSantis, vice president, Computer Services, AWS τόνισε πως: “Με το SAP BW/4HANA και το AWS, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ‘τρέξουν’ και να περιηγηθούν στο σύγχρονο περιβάλλον data warehouse της SAP για τα real time analytics που σχετίζονται με τη δουλειά τους, με την ευελιξία και την αξιοπιστία που προσφέρει το AWS Cloud. “Προσφέροντάς περισσότερη μνήμη από κάθε άλλο πιστοποιημένο προϊόν της SAP, το AWS X1 είναι σχεδιασμένο για τις εταιρείες που θέλουν άμεσα να δοκιμάσουν, να αναπτύξουν και να βελτιστοποιήσουν τον φόρτο εργασίας με το SAP HANA, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε υποδομές on-premise.

Ορίζοντας το Next-Generation Data Warehouse

Το SAP BW/4HANA έχει στόχο να φέρει στην αγορά το όραμα της SAP για ένα next-generation data warehouse, το οποίο θα μειώσει ορατά τη μεταφορά δεδομένων και την αναπαραγωγή τους, με το να αναλύει δεδομένα όπου και αν βρίσκονται, είτε μέσα στη μηχανή του SAP HANA Vora, είτε σε μη ενημερωμένα συστήματα εντός η εκτός της εταιρίας. Επίσης, θα ενοποιήσει το live streaming και τα time-series sensor data που συλλέγονται από τα περιβάλλοντα Internet of Things μέσω μιας έξυπνης ροής δεδομένων, μια επιλογή διαθέσιμη από το SAP HANA. Αυτές οι εξελιγμένες προσεγγίσεις θα παρέχουν απεριόριστη ευελιξία, αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητα να ξεπεραστούν οι προκλήσεις του data silos από πηγές διανομής πολλών δεδομένων. Με την προσθήκη εκλεπτυσμένου συστήματος διαχείρισης δεδομένων, (warm or cold data temperature) και συμπίεσής τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν ότι όλα τα δεδομένα είναι έτοιμα να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος, όσον αφορά τη χρήση χώρου.

“Η ψηφιοποίηση του εργασιακού χώρου απαιτεί μια μοντέρνα προσέγγιση στη διαχείριση δεδομένων, του data processing και των  analytics που μπορούν να χειριστούν κάθε είδος πηγής και είδους δεδομένων σε real time,” σημείωσε ο Bernd Leukert, member of the Executive Board, Products & Innovation, SAP SE. “Με το SAP BW/4HANA και με τη συνεργασία μας με το AWS, το κορυφαίο όνομα  στο cloud infrastructure, παρέχουμε στους πελάτες μια εύχρηστη, next – generation πλατφόρμα για data warehouse η οποία θα επιταχύνει το ταξίδι τους  προς την ψηφιακή εποχή”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.