XBLOG logo @2x

Creative Live! Cam IP SmartHD Trusted Review: Η εύκολη λύση για παρακολούθηση του σπιτιού

Οι IP κάμερες παρακολούθησης τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο γνωστές, αφού με λίγα βήματα μπορείτε να στήσετε μια κάμερα για να παρακολουθείτε το δωμάτιο σας, το κατοικίδιο, το μωρό ή την κεντρική είσοδο του σπιτιού σας. Οι κάμερες αυτές συνδέονται μέσω του router σας και είναι προσβάσιμες μέσω του Internet για να βλέπετε τον χώρο 24/7.

Η Creative, που πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα, έφτιαξε την δίκη της IP κάμερα και την έστειλε σε εμάς για παρουσίαση. Ανήκει στη σειρά “Life!” η οποία μέχρι πρότινος φιλοξενούσε μόνο webcam κάμερες για υπολογιστές.

Η Creative Live! Cam IP SmartHD, όπως και ονομάζεται, είναι μια λιτή ασύρματη κάμερα για οικιακή χρήση. Αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση μέσα στο σπίτι, και όχι για τα μπαλκόνια ή τις προσόψεις καταστημάτων.

Γνωριμία με την κάμερα

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η Live! Cam IP SmartHD κάμερα της Creative έχει CMOS αισθητήρα ανάλυσης 1.3MP, 4 LED φωτάκια για να “βλέπει” και στο σκοτάδι, γωνία θέασης 110° και τραβάει HD βίντεο (1280x720p) στα 25 fps. Διαθέτει επίσης μικρόφωνο και ηχείο για πληροφόρηση του χρήστη (πχ αν έχει πρόβλημα με τη σύνδεση στο WiFi) ή για αμφίδρομη επικοινωνία μέσω ήχου. Υποστηρίζει κάρτες microSD έως 32 GB, βγαίνει σε μαύρο και λευκό χρώμα, έχει διαστάσεις 121x70x70 mm και ζυγίζει 94 γραμμάρια. Για τη σύνεση στο δίκτυο υποστηρίζει WiFi IEEE 802.11b/g/n με συχνότητα 2.4GHz και ασφάλεια WPA2-PSK ή WPA-PSK – δηλαδή υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα routers.

Ανοίγοντας τη συσκευασία της Live! Cam IP SmartHD θα βρείτε την κάμερα μαζί το τροφοδοτικό της, αλλά και μια μαγνητική βάση σε περίπτωση που θέλετε να την βάλετε σε τοίχο. Το τροφοδοτικό (5 Volts) είναι ίδιο με τον φορτιστή ενός smartphone, αφού παίρνει ρεύμα με microUSB καλώδιο. Δυστυχώς η Creative δεν προσφέρει μια κάρτα μνήμης για την αποθήκευση του βίντεο μαζί με την κάμερα, επομένως θα πρέπει να προμηθευτείτε μία.

Creative Live! Cam IP SmartHD box
Η συσκευασία της κάμερας είναι παρόμοια με ενός smartphone.

Το άνοιγμα και η ρύθμιση της κάμερας είναι πανεύκολα: απλά βάζετε την Creative Live! Cam IP SmartHD στη πρίζα, κατεβάζετε την εφαρμογή της στο smartphone ή το tablet σας και σκανάρετε τον QR κώδικα που βρίσκεται στη βάση της κάμερας. Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό στην εταιρία και να εισάγετε τον κωδικό του WiFi δικτύου σας. Η Creative έχει κυκλοφορήσει επίσης εφαρμογές για Mac και Windows PC.

Για τους σκοπούς της παρουσίασης χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή για Android κινητά, η οποία είναι καλογραμμένη και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα όσο καιρό είχαμε την Live! Cam στα χέρια μας. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε:

  • Να δείτε ζωντανά τη ροή μιας ή περισσότερων καμερών
  • Να ακούσετε τον ήχο
  • Να μιλήσετε από το κινητό για να ακουστεί στον χώρο σας
  • Να εγγραφείτε στη cloud υπηρεσία της Creative για αποθήκευση του βίντεο εκεί. Για 30 ημέρες η χρέωση είναι €6,99 ή για όλο τον χρόνο €81,88.
  • Να τραβήξετε φωτογραφία από τη ροή
  • Να μάθετε ποτέ ανιχνεύτηκε κίνηση στον χώρο μέσω ειδοποίησης στο κινητό
  • Να μοιραστείτε τη ροή με φίλους ή την οικογένεια σας
  • Να κάνετε στην κάμερα αναβάθμιση λογισμικού ή επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Οι εντυπώσεις μας

Creative Live! Cam IP SmartHD security system
Αγοράζοντας πολλαπλές κάμερες μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σύστημα ασφαλείας

Η Creative Live! Cam IP SmartHD είναι μια καλή κάμερα και το καταλαβαίνεις από τη πρώτη στιγμή. Το σετάρισμα της είναι πανεύκολο και γρήγορο, και το βίντεο που τραβάει είναι πολύ καλό για κάμερα ασφαλείας επειδή είναι σε HD ανάλυση.

Αυτό μου μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι οι ικανότητες της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι βλέπεις τα πράγματα στον χώρο σου.

Creative Live! Cam IP SmartHD day vs night
Μέρα – Νύχτα

Για €70 που ζητάει η Creative από εσάς είναι καλά για μια ποιοτική κάμερα με καλό βίντεο, νυχτερινή λήψη και σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μόνο αρνητικό που βρήκαμε στη κάμερα είναι ένας ενοχλητικός ήχος που κάνει μερικές φορές στο σκοτάδι. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, όμως αν σκοπεύετε να την τοποθετήσετε σε υπνοδωμάτιο μπορεί να σας ενοχλεί.

Η βαθμολογία μας

XBLOG.GR Review compact badge 4.3

Θετικά:

  • Καθαρή εικόνα
  • Καθαρός ήχος (μέσω του μικροφώνου)
  • Διαθέτει υπηρεσία για αποθήκευση της ροής στο cloud
  • Καλή σχέση ποιότητας-τιμής

Αρνητικά:

  • Το ηχείο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο
  • Μερικές φορές κάνει έναν ενοχλητικό ήχο στο σκοτάδι
  • Δεν διαθέτει θύρα Ethernet (για όσους προτιμούν ενσύρματη σύνδεση με το router)
Creative Live! Cam IP SmartHD
  • Κατασκευή
  • Ποιότητα εικόνας
  • Συνδεσιμότητα
  • Τιμή
4.3

Σύνοψη

Η Creative Live! Cam IP SmartHD είναι μια μικρή και εύχρηστη κάμερα για να παρακολουθείτε τον χώρο σας. Είναι μερικά ευρώ ακριβότερη από τον ανταγωνισμό, όμως δουλεύει καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα με την συνδεσιμότητα ή την εφαρμογή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.