XBLOG logo @2x

Craig Wright: Είμαι ο δημιουργός του Bitcoin

H ερώτηση-μυστήριο επιτέλους απαντήθηκε: Ο Craig Wright είναι ο δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin που αναστάτωσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια, ο Αυστραλός Wright έδωσε στο BBC κάποια μηνύματα τα οποία ήταν κρυπτογραφημένα και είχαν σταλεί τις πρώτες μέρες δημιουργίας του Bitcoin. Ο Wright έδωσε επίσης συνέντευξη στο Economist και στο GQ.

Ο Αυστραλός έδωσε στο BBC και την ‘απόδειξη’ για τη πρώτη μεταφορά 10 bitcoin στον Han Finney. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2009, και ήταν η πρώτη που έγινε. Ο Finney ήταν ένας από τους τεχνικούς που έκαναν πράξη την ιδέα του Wright.

«Εγώ ήμουν ο δημιουργός, αλλά με βοήθησαν και άλλοι άνθρωποι να το υλοποιήσω,» δήλωσε. Επίσης είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι είναι ο ‘Satoshi Nakamoto,’ ένα όνομα που χρησιμοποιούσε για ψευδώνυμο.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το Wired και το Gizmodo μετά από έρευνα ονόμασαν τον Wright ως πιθανό υποψήφιο και λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των ερευνών τους, η αστυνομία της Αυστραλίας εισέβαλε στο σπίτι του για να διεξάγει τη δική της έρευνα. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν ήθελε να δηλώσει δημόσια ποιος είναι για να προστατεύσει τα κοντινά του πρόσωπα και ότι έχει μετανιώσει που αναγκάστηκε να το αποκαλύψει.

«Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι. Να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν θέλω χρήματα. Δεν θέλω δόξα. Δεν θέλω λατρεία. Θέλω να με αφήσετε μόνο μου.»

Ο Satoshi Nakamoto / Craig Wright εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο Bitcoins, δηλαδή περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.