XBLOG logo @2x

Δέκα ντοκιμαντέρ στο COSMOTE HISTORY για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αφιερωμένο στην ελληνική επανάσταση του 1821 είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY, το Σάββατο 25 Μαρτίου. Από τις 16.10 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, το κανάλι θα προβάλει δέκα ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την εθνική μας επέτειο.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν το ντοκιμαντέρ Οδός Ελλήνων: Ιωάννης Καποδίστριας (16.10) για τον κύριο συντελεστή της προσπάθειας για εθνική χειραφέτηση, το Η χαραυγή της ελευθερίας: Ρήγας Βελεστινλής (17.15) που σκιαγραφεί το πορτρέτο του εθνομάρτυρα και πρωτοπόρου της ελληνικής Επανάστασης, το Περί φιλοπατρίας και τόλμης: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (19.30), το αφιερωμένο στην αρχόντισσα του Ναυπλίου Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου: Μία θρυλική ηρωίδα (20.25).

Στις 21.00 θα προβληθεί το 1821: Ο ξεσηκωμός του γένους, ένα ντοκιμαντέρ για το έργο της Φιλικής Εταιρείας, την έναρξη της επανάστασης στη Μολδοβλαχία και την Πελοπόννησο, την ανεξαρτησία και την ίδρυση του Κράτους. Θα ακολουθήσουν στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821, το οποίο παρουσιάζει τα ιστορικά και πολιτισμικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της Τουρκοκρατίας και υπήρξαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της ιδέας που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821, ενώ στις 23.10 θα δούμε το «…πάρεξ ελευθερία και γλώσσα…»: Διονύσιος Σολωμός, γυρισμένο στα μέρη που συνδέθηκαν με τη ζωή του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.