XBLOG logo @2x

Gorilla Glass 5: Είναι εδώ, πιο ανθεκτικό από ποτέ

Η Corning προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου προστατευτικού γυαλιού Gorilla Glass 5 το οποίο υπόσχεται να προστατεύσει τις αγαπημένες μας συσκευές στις πτώσεις.

Σύμφωνα με μελέτη της Corning, «πάνω από το 85% των χρηστών του έχει πέσει το τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και στο 55% τους έχει πέσει πάνω από τρεις φορές. Επιπρόσθετα σε πάνω από το 60% των χρηστών, τους πέφτει από το ύψος μεταξύ των ώμων και των γοφών του». Ευτυχώς το Gorilla Glass βρίσκεται σε 4,5 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, κάνοντας πιο δύσκολη την θραύση της οθόνης ή την απόκτηση γρατζουνιάς.

Η εταιρία αναφέρει ότι το Gorilla Glass 5 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα στοιχεία που προκύπτουν από τα παραπάνω ποσοστά. Στις δοκιμές του εργαστηρίου, το Gorilla Glass 5 επιβίωσε σε ποσοστό 80% από τις φορές που το έριξαν με την πρόσοψη σε τραχιές επιφάνειες από ύψος 160 εκατοστών.

Ο αντιπρόεδρος της Corning, Jim Steiner, ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τις δοκιμές, το Gorilla Glass 5 είναι 1,8 φορές πιο ανθεκτικό από το Gorilla Glass 4. Να σημειώσουμε ότι είχε ειπωθεί ότι το Gorilla Glass 4 επιβιώνει δύο φορές περισσότερο από το Gorilla Glass 3, αλλά από ύψος ενός μέτρου.

Στον τομέα των γρατσουνιών δεν έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις, οπότε αναμένεται το Gorilla Glass 5 να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης έκδοσης.

Η Corning έχει ήδη ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του νέου Gorilla Glass και ενημερώνει ότι είναι έτοιμο για χρήση από τις κατασκευάστριες εταιρίες. Οι πρώτες συσκευές με την 5η έκδοση του γυαλιού θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.