XBLOG logo @2x

Citroen DS3 GT: Γρήγορο αυτοκίνητο από την γαλλική εταιρεία

Μπορεί να έχουμε αρκετό καιρό να δούμε ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο από την Citroen, αλλά μάλλον άξιζε η αναμονή. Σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express, το Citroen DS3 θα αποκτήσει σπορ έκδοση με τα διακριτικά GT και θα αποτελέσει τον μελλοντικό αντίπαλο αυτοκινήτων, όπως τα Mini Cooper S και Alfa MiTo GTA.

Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός 1.6 turbo άμεσου ψεκασμού που αποτελεί προϊόν συνεργασίας PSA-BMW και αποδίδει 175 ίππους, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε παραπλήσιες επιδόσεις με το Cooper S, αλλά και το 207 RC.

Οι λευκές ζάντες και η σχεδόν flat οροφή θυμίζουν Mini Cooper, αλλά οι τεράστιες εισαγωγές αέρα του προφυλακτήρα, το “περίεργο” προφίλ λόγω μεσαίας κολόνας, το επιθετικό bodykit και η αεροτομή οροφής “φωνάζουν” ότι το αυτοκίνητο αν μη τι άλλο έχει χαρακτήρα.

Φυσικά οι ρυθμίσεις της ανάρτησης θα έχουν σπορ προσανατολισμό, όπως και ο εσωτερικός διάκοσμος.

Θυμίζουμε ότι μετά το DS3 θα ακολουθήσει το DS4 (θα βασίζεται στο C4) και το DS5 (το οποίο θα βασίζεται στο C5), με κύριο στόχο την αναβάθμιση του προφίλ της γαλλικής εταιρείας με ξεχωριστά μοντέλα.

Μάλιστα, έχει ακουστεί ότι η σειρά DS θα πωλείται από μια νέα θυγατρική premium εταιρεία στα πρότυπα των Toyota και Lexus. Όσο περνάει ο καιρός όμως και εν μέσω οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο μάλλον φαντάζει δύσκολο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Citroen DS3 GT

Citroen DS3 GT

[via carbuzz]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.