XBLOG logo @2x

Προτάσεις για Ταινίες: The Dept, Killer Elite, Contagion, The Ides of March

Και αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα είναι γεμάτη από πολύ καλές ταινίες – αφορμή για να επιστρέψουμε στις αίθουσες! Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις καλύτερες για να επιλέξετε!

The Debt

Η ταινία ακολουθεί τρεις μυστικούς πράκτορες της Mossad, οι οποίοι αναλαμβάνουν να συλλάβουν και να φέρουν στο Ισραήλ έναν Ναζιστή γιατρό, προκειμένου να λογοδοτήσει για τα σαδιστικά πειράματά του σε Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 30 χρόνια αργότερα, ενώ οι ίδιοι πιστεύουν ότι η υπόθεση έχει κλείσει, το παρελθόν επιστρέφει θέτοντας ξανά τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Δυνατή σκηνοθεσία και πνευματώδεις διάλογοι από τους John Madden και Matthew Vaughn αντίστοιχα, ενώ στο cast της ταινίας ξεχωρίζει η βραβευμένη με Όσκαρ Helen Mirren. Να σημειώσουμε πως για τους λάτρεις των πολεμικών τεχνών, παρουσιάζονται στην ταινία πολλές από τις τεχνικές του Krav Maga, το οποίο δημιουργήθηκε για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. (Πρεμιέρα 20/10)

Killer Elite

Μια καταιγιστική ταινία δράσης η οποία επιστρατεύει, εκτός από τον ασυναγώνιστο Robert De Niro, και μερικούς από τους μετρ του είδους: Jason Statham, Clive Owen, Dominic Purcell. Όλα ξεκινούν όταν ο απόστρατος πράκτορας Statham αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση προκειμένου να σώσει τον μέντορα του De Niro από τους απαγωγείς του. Δουλεμένη πλοκή, το σενάριο στηρίχθηκε στο best seller «The Feather Men» του Ranulph Fiennes, γρήγορη σκηνοθεσία και εντυπωσιακές σκηνές δράσεις τα συστατικά της ταινίας. (Πρεμιέρα 20/10)

Contagion

Πρόκειται για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη μεγάλων επιτυχιών, Ocean΄s Eleven, Traffic, του Steven Soderbergh. Η υπόθεση θέλει τον κόσμο να πλήττεται από ένα φονικό ιό για τον οποίο δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία ή εμβόλιο, σκορπίζοντας έτσι τον πανικό και τον τρόμο καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται. Για τις ανάγκες της ταινίας και κυρίως για χάρη του σκηνοθέτη, συγκεντρώθηκε μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών όπως οι Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard και Laurence Fishburne.

Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές, σασπένς και ανατροπές, σενάριο από τον γνωστό για το «The Bourne Ultimatum» Scott Z. Burns και φυσικά όλοι τους υπό την ενορχήστρωση του Soderbergh καθιστούν την ταινία από τις καλύτερες επιλογές.

The Ides of March

Το καλύτερο, όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος. Ο George Clooney σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτό το πολιτικό θρίλερ, θέτοντας εαυτόν και ταινία ως φαβορί για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ. Αν σας παραξενεύει ο τίτλος, «Αι Ειδοί του Μαρτίου» ήταν σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο η 15η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία το μαντείο είχε προειδοποιήσει τον Καίσαρα πως θα έρθει το τέλος του.

Στην ταινία ο πρωταγωνιστής, Clooney, διεκδικεί το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές έχοντας πάντα στο πλευρό του τον στενό του συνεργάτη, τον οποίο υποδύεται ο πολλά υποσχόμενος Ryan Gosling. Στη προεκλογική του πορεία το σκοτεινό πολιτικό παρασκήνιο, οι συνωμοσίες αλλά και τα σκάνδαλα φέρνουν ανατροπές και δραματικές συγκρούσεις. Μια ταινία κριτική στο πολιτικό σύστημα που ξεχωρίζει για την σκοτεινή σκηνοθεσία, το πυκνό και εύστοχο σενάριο, το μαύρο χιούμορ και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Απλώς μην την χάσετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.